De eerste drijvende stad

Het bijzondere aan de drijvende stad Blue Estate Island is, dat het hele eiland (wo)men-made is. Het staat op hoogwaardige betonnen modules van 1500 bij 1000 meter en is de eerste drijvende stad ter wereld. Het is de bedoeling dat er in deze 15.000 mensen gaan wonen. Zie jij jezelf al zitten?

Een echte stad

De stad is dan (nog) niet heel groot. De oppervlakte is ongeveer de helft van Monaco. Toch heb je er alles wat je van een stad mag verwachten. Scholen, een ziekenhuis en er is ook genoeg ruimte voor bedrijven om zich te vestigen. Daarnaast is er ook op het gebied van ontspanning genoeg te doen. Zo heb je er winkels, nachtclubs en luxe restaurants voor een mooie avond. Een voordeel van wonen op Blue Estate Island is dat je als inwoner nergens belasting voor hoeft te betalen, je houdt dus mooi wat over voor die leuke avondjes.

Internationaal en een duurzaam eiland

De mensen achter het project willen met de drijvende stad een voorbeeld stellen van hoe een duurzamere samenleving eruit kan zien. Op het eiland wordt er dan ook alleen gebruik gemaakt van herwinbare energiebronnen, zoals zonne-energie. Hierdoor is de stad schoon en eco-vriendelijk. Daarnaast streven de makers er ook naar om van dit eiland een inclusieve samenleving te maken. Iedereen is dus welkom, ongeacht waar je vandaan komt.

drijvende-stad-10 drijvende-stad-3

Heb jij interesse in een huisje op dit eiland? Dan hebben wij goed nieuws. Je kunt in deze drijvende stad een appartement/studio kopen voor nog geen twintig duizend dollar, maar voor de welvarendere mensen worden er ook riante villa’s verkocht voor zo’n $ 1.5 miljard.

Ben je niet meteen van plan om een appartement te kopen, misschien is deze drijvende bar dan iets voor jou en je vrienden. Even kijken of het echt wat is, zo’n drijvend gevoel.