Het duurste appartement ter wereld

Het appartement dat nu te koop staat heeft een oppervlakte van maar liefst 3300 m² en totale terrassen van 1500 m2. Deze ruimte is verdeeld over 5 etages, waarvan elke etage zijn eigen unieke voorzieningen heeft. Zo bevinden zich onder andere een grote sportzaal, een thuisbioscoop, binnenzwembad en sauna in het appartement. De inrichting van het appartement is ook een goede representatie van het extreme geld dat in het ontwerp zit. Zo is er veel marmer gebruikt en is er ook veel goud terug te zien.

appartement

De luxe ligging drijft de prijs omhoog

Van buiten kan er door de gelukkige eigenaar kunnen worden genoten van het prachtige uitzicht over Monaco. Ook bevindt zich buiten een gigantische infinity pool, mét bijpassende lange glijbaan. Op deze manier hoef je nooit meer je huis te verlaten. Werkelijk elke voorziening bevindt zich namelijk in je eigen huis. Voor deze luxe moet natuurlijk wel een flink bedrag worden betaald. Daar komt bij dat Monaco een extreem dure locatie om een huis te kopen is. De prijs voor een appartement ligt op een gemiddelde van €48,800 per m². Dit is het dubbele van de prijzen in Londen en Parijs.

Prijskaartje

Uiteindelijk draait het natuurlijk om het prijskaartje. In Nederland zijn er ook appartementen waar een flink geldbedrag voor moet worden neergelegd. Zo wordt voor het duurste penthouse per m² in Nederland een bedrag gevraagd van €11.500.000. In Monaco doen ze er echter nog een schepje bovenop. De vraagprijs voor het appartement is namelijk maar liefst €330.000.000. – 330 miljoen dus. Het appartement is niet verkocht, maar wordt gehuurd. Hiervoor wordt er, zo gaan de geruchten, maandelijks een bedrag van €600.000 neergelegd. Oordeel hieronder zelf of je de prijs terecht vindt of niet.