Prachtige miljoenenwoning is nu te koop

Deze mansion is vanaf nu op de markt voor een vraagprijs van 29 miljoen dollar. Hiervoor krijg je dan een extreem unieke woning gebouwd in 1969. Het is 20 hectare groot, ligt afgelegen en is omringd door bomen. Dankzij zijn prachtige uiterlijk is het vrijwel onmogelijk om een vergelijkbare woning te vinden. Er zijn zes slaapkamers te vinden waar iedereen zijn eigen badkamer heeft. Alle kamers hebben prachtige uitzichten op de Japanse tuinen.

De zoon van de bedenker van de woning is de huidige eigenaar en staat er nu voor open om deze woning van de hand te doen. In een video van Architectural Digest legt hij veel uit over de geschiedenis van de woning. Zo vertelt hij dat zijn vader op het idee kwam om de eerste villa in Japanse stijl te maken in Californië. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de woning nog steeds in perfecte staat is terwijl het gebouwd is in 1969. Vrijwel alles is nog origineel gebleven.

Wat uniek is aan de woning is hoe groot het is. Tegenwoordig zijn er wel meer gigantische villa’s te vinden, zoals deze miljoenenvilla van Floyd Mayweather, maar destijds was dat veel zeldzamer. De woning werd bovendien heel snel in elkaar gezet, als je bedenkt hoeveel erbij kwam kijken. Ook werden er Japanners ingevlogen om de tuinen zo realistisch mogelijk te maken. Japan is een land dat duidelijk verschillen tussen de seizoenen heeft en ook in de tuinen is dit te zien. Doordat de bomen veel beschutting bieden is de woning bovendien heel koel in de zomer. Dat betekent echter niet dat het te donker is want de architecten hebben ervoor gezorgd dat er veel lichtinval is. Voor de volledige rondleiding bekijk je onderstaande video: