Toerist in eigen land tijdens Hotelnacht 2020

Als inwoner van Amsterdam ben je waarschijnlijk apetrots op je stad, maar ken je niet elk hotel van binnen en buiten. Logisch, want overnachten in een hotel doe je sneller in een andere plaats of ander land. Echter kan jij hier 18 en 19 januari verandering in brengen met Hotelnacht. Maar liefst 40 hotels bieden kamers aan en/of organiseren evenementen. Een avond uit wordt hierdoor wel heel speciaal.

Uitgebreid aanbod

De hotels die meedoen met de Hotelnacht variëren in prijs en grootte. Creative hotels boek jij voor 55 euro, Premium hotels voor 75 en wil je een kamer in één van de Luxury hotels, dan kost je dit 125 euro. Door de verschillende prijsklassen is er voor elke geïnteresseerde een geschikte kamer te vinden. Kies jij voor een kamer in het Pulitzer of juist voor een kamer in een nieuw hotel zoals het Yotel? De keuze is aan jou.

Muziek is er genoeg

Na een waarschijnlijk onvergetelijke nacht kan jij maar in één hotelkamer je ogen sluiten en wegdromen. Dit betekent niet dat je de hele avond op één locatie hoeft te blijven. Met een Hotelnacht Ticket kan jij alle evenementen afstruinen. Van pool party’s tot live bands en een circus festival: niets is te gek tijdens de Hotelnacht. Het thema van de Hotelnacht is muziek. Dit is dan dus ook terug te zien bij veel evenementen.

Hotelnacht
Foto via; Instagram @Hotelnacht

Aanraders tijdens Hotelnacht 2020

Het Andaz Hotel pakt heel groot uit tijdens de nacht met hun Alice in Wonderland evenement. Zij vieren het nieuwe You Blue My Mind parfum. Dit doen ze door een unieke ervaring te creëren die is gericht op meerdere zintuigen. Voor €100,- geniet jij onder andere van cocktails, een vijfgangendiner met wijnarrangement en een Candy Store.

Eén van de hotelbars die perfect aansluit bij het thema is Super Lyan. Hier wordt een ’90 Hip Hop party gegeven. DJ Martin 2 Smoove, die eerder al voor wereldsterren als Drake, Bruno Mars en Gwen Stefani draaide, komt hier de boel op stelten zetten. Voor late night snacks kan er worden gerekend op restaurant Wyers om de hoek.

Mocht je even willen bijkomen van de hip hop, breng dan een bezoekje aan het BOAT&CO hotel. Hier wordt, onder het genot van een glas whiskey en lekkere plaatjes, aandacht besteed aan jouw haar en baard. Na deze Late Night Barber Session kom jij weer perfect voor de dag.

Hotelnacht tickets

Zowel tickets voor de evenementen als specifieke kamers zijn te vinden op de website van Hotelnacht. Zoek jij een hotel in het buitenland, check dan de 9 bucket-list hotels om te bezoeken.