Het Nederlands elftal arriveerde na hun lange vlucht bij de Qatar University met de spelersbus. Volgens een medewerker van de universiteit traint Nederland hier op twee nieuwe velden, die ook nog niet zo lang geleden zijn voorzien van nieuw gras. Het terrein telt meer velden van goede kwaliteit en blijkbaar was Nederland niet de enige die dat dacht. Meerdere landenploegen hebben namelijk bij de universiteit velden geboekt om te trainen. Naast de trainingsvelden moest natuurlijk ook nog het hotel geregeld worden voor het Nederlands elftal. Want wij gaan er niet vanuit dat ze in WK-fandorpen terechtkomen.

Ophef rondom het WK 2022

Recent is Qatar veel in het nieuws geweest vanwege de arbeidsmigranten die onder verschrikkelijke omstandigheden aan de projecten van het WK hebben gewerkt. De KNVB had ook liever gehad dat Oranje in een ander land om de wereldtitel zou strijden. Secretaris-generaal Gijs de Jong zou al een paar keer in Qatar geweest zijn om sprak onder andere met het ILO, de arbeidsorganisatie van de VN en de medewerkers van de ambassade.

Hotel st. regis Qatar

“Het was natuurlijk heel belangrijk om te weten dat ons spelershotel netjes is gebouwd en dat alle medewerkers volgens de regels worden uitbetaald. Gelukkig heeft Qatar nu een minimumloon ingevoerd, al kan je natuurlijk altijd discussiëren over of dat hoog genoeg is. Maar de lonen voor arbeidsmigranten zijn daardoor nu wel beter dan in omringende landen. Ook het ILO heeft ons verzekerd dat het St. Regis-hotel voorloper is van het naleven van nieuwe regels”, aldus de Jong.

Het hotel van het Nederlands elftal

Met een klein busritje van 10 minuten rijdt de spelersbus van de trainingsvelden naar het hotel waar ze verblijven. Het hotel heeft een uitzicht op de Pearl-Qatar-eilanden en is een plek om te baden in echte luxe. Het St. Regis-hotel heeft naast een oesterbar ook ruim tien restaurants waar de spelers uit kunnen kiezen. Al zullen zij zich hoogstwaarschijnlijk aan een strikt dieet houden. Verder beschikt het hotel over 336 luxe kamers en suites met ook verschillende zwembaden en een spa.

suite st regis hotel qatar nederlands elftal

Geen zin in een van deze activiteiten binnen het hotel? Geen probleem. Op het privéstrand van het hotel liggen ook kano’s, jetski’s en surfplanken waar je gebruik van kan maken. Wel moet je een beetje tegen de hitte kunnen. Ondanks dat het bijna winter is in Qatar, lopen de temperaturen op tot zo’n 32 graden en koelt het in de avond af tot25 graden. Zou je nou zelf ook eens willen overnachten hier, ga dan maar alvast sparen. De gemiddelde prijs per nacht is 500 euro. Hieronder meer foto’s van het hotel waar de spelers verblijven:

wk qatar hotel nederland

zwembad hotel qatar

lobby hotel st regis wk qatar