Ruimte te kort in Qatar

Het begint allemaal te lijken op het Fyre Festival 2.0, de ‘fandorpen’ voor het WK voetbal, dat in minder dan twee weken al start. Qatar heeft in de woestijn een oplossing moeten verzinnen om al die fans een verblijf te kunnen geven. Het is al geen groot land en daarom begint iedereen ondertussen te begrijpen wat Sepp Blatter bedoelde toen er aangegeven werd dat het een ‘fout’ was om het WK hier te geven.

Aangezien er lang niet genoeg hotelruimte is om de inkomende stroom van voetbalfans te verdragen, werd er gezocht naar nog meer oplossingen. Het land heeft al verschillende cruiseschepen moeten inzetten als drijvende hotels zodat er daadwerkelijk plek is om te verblijven. Maar nu er ook een vroege inside look tevoorschijn is gekomen van de ‘fandorpen’ moet je maar blij zijn als je op het cruiseschip mag verblijven. Wat dit mag je eigenlijk niet één van de WK-hotels van Qatar noemen.

De ‘fandorpen’ van het WK 2022

We gaan het hebben over de ‘Fan Village Cabins Free Zone’ en wat is het een zooitje. Voor een prijs van wel bijna 200 pond per nacht (228 euro) mag jij slapen in een container. Maar het is wel duidelijk dat de meeste mensen meer dan één nacht verblijven in Qatar, dus de werkelijke rekening van je verblijf gaat nog ontzettend omhoog. Maar voor die spotprijs krijg je daarbovenop twee flessen met water per dag. Wauw!

Bakken en braden in de WK-fandorpen in Qatar

Voor jouw geld krijg je dus een kleine doos die er van de buitenkant behoorlijk glanzend uitziet, zeker als de woestijnzon er de hele dag op staat te bakken. Terwijl de binnenkant er juist ontzettend grimmig uitziet. Stel je voor dat je voor bijna 228 euro per nacht, moet gaan slapen en doodzwegen in een metalen doos. Totaal komen er meer dan één miljoen mensen naar Qatar voor het WK. Het is in ieder geval duidelijk dat het land niet klaar was om een toernooi zoals het WK te gaan organiseren.

Check hier de beelden van de WK-fandorpen