Rolex Oyster Perpetual met ‘Tiffany’ wijzerplaat

De Rolex Oyster Perpetual was uiteraard niet een standaard model, maar wat voorzien van een blauwe / turquoise ‘Tiffany’-wijzerplaat. Die kleur is dus nu behoorlijk trendy en het moet gek lopen willen die kleuren, net als groen overigens, niet voor nog meer records gaan zorgen.

Het is de 124300 i en wellicht zal je dat niet veel zeggen, maar het is – uitgaande van het instapmodel Rolex – een van de goedkopere Rolex horloges. Een nieuw exemplaar koop al voor minder dan de prijs van een budget occasion wagen, zo’n 5.800 euro. Kortom, wil je beginnen met het beleggen in Rolex klokjes, dan is dit wellicht een goed model om mee te beginnen.

De Rolex steeg maar liefst 150% in waarde

Het model is in de standaard uitvoering voorzien van een 41 mm kast van het overbekende Oystersteel-staal. Het Perpetual, mechanische en automatische uurwerk heeft een gangreserve van 70 uur. Het staal is speciaal ontwikkeld voor de klokjes van Rolex en wordt ook gebruikt in de ruimtevaart- en chemische industrie. Roestvorming is dus uitgesloten, bovendien is het perfect gepolijst zodat het, bij normaal gebruik, in onberispelijke staat blijft. Met andere woorden, een echte Rolex waar je trots op kan zijn. Of het standaardmodel ooit ook zo’n prijsstijging zal kennen durven we niet te zeggen, maar gezien de schaarste van de Rolex horloges is dat zeker niet uit te sluiten.

Vind jij de welbekende Rolex ‘Pepsi’ mooi, maar ligt deze net boven je budget? Bekijk dan de betaalbare alternatieven van de Rolex.