5 manieren om een hoodie te dragen

Waarschijnlijk draag je de hoodie voornamelijk om in te chillen, tijdens het sporten of boven een jeans met sneakers. Begrijpelijk, want het kledingstuk heeft voornamelijk een relaxte, casual uitstraling. Toch zijn er meerdere manieren waarop jij een hoodie kan combineren. Wij lichten vijf manieren uit waarop jij een hoodie kan dragen.

Athleisure

Bij athleisure-kleding moet je denken aan nette sportkleding. Dit lijkt tegenstrijdig, want sportkleding moet voornamelijk comfortabel zitten en associeer je niet snel met een smart outfit. Het is echter kleding waarin jij je ontspannen voelt en die je buiten de sportschool of het voetbalveld kan dragen. Geen baggy sweaters en joggingbroeken dus, maar juist items die mooier aansluiten en gemaakt zijn van fijne stoffen. Ga dus voor een geklede trainingsbroek onder je hoodie en gepaste sneakers.

navy blue hoodie

Hoodie

Navy blue €70 Shop nu
hoodie
Foto via: Instagram @dp_style

Leren jas

Een leren jas combineren met je hoodie is altijd een sterke modekeuze. Draag in dit geval je leren jas open, zodat je hoodie duidelijk zichtbaar is. Combineer dit geheel met een zwarte jeans en chelsea boots. Vervolgens kun je de keuze maken tussen een zwart versie voor een all black look, of juist een licht exemplaar zodat het contrast tussen je jas en trui goed uitkomt.

zwarte hoodie 2

Hoodie

zwart €70 Shop nu
boots chelsea

Chelsea boots

zwart €150 Shop nu
hoodie
Foto via: Instagram @dp_style

Nette pantalon

Mocht jij willen spelen verschillende stijlen, dan kan dat eenvoudig met een hoodie. Draag je hem boven een nette pantalon, dan creëer je een smart casual look. Een lichte hoodie is makkelijk te dragen boven een donkere pantalon. Een donkere geeft mooi contrast boven een lichte pantalon. Investeer in tenminste één trui in een lichte en één in een donkere kleur, om deze looks te kunnen stylen. Tip: houd het geheel wel rustig en ga niet voor een hoodie met print.

zomerse pantalon

Pantalon

Grijs €209 Shop nu
witte hoodie

Hoodie

wit €70 Shop nu

 

Hoodie combineren met een pak

Indien jij voor een echt statement wil gaan, draag je de trui onder een pak. Zorg ervoor dat dit pak niet té netjes is en dat het donkerder is dan je trui. Kies qua schoenen voor nette sneakers. Het is een gewaagde stijl, maar een sterke keuze wanneer je het juiste casual pak gevonden hebt.

hoodie
Foto via: Instagram @dp_style

Hoodie met een jacket

Een hoodie leent zich goed om te combineren met laagjes. Doe dit met een lange of korte jas, of onder een oversized overshirt. Onder je trui kun je een T-shirt dragen of een overhemd met een kraagje. Op deze manier zorg je ervoor dat je look een speelse uitstraling behoudt. speels is.

welke jas draag je bij welke lengte

puffer jas

zwart €340 Shop nu
wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu
hoodie
Foto via: Instagram @dp_style