1. Chihuahua

Chihuahua’s zijn niet bij iedereen even populair, maar toch doen ze het goed wat betreft leeftijd. Gemiddeld worden deze beestjes tussen de 14 en 16 jaar, maar een echte rot in het vak houdt het ook wel uit tot een jaar of 20. Daar zit je dus wel even aan vast!

Chihuahua

2. Yorkshire Terrier

Net als de Chihuahua is de Yorkshire Terrier een kleine viervoeter die het vrij lang volhoudt. Deze beestjes worden gemiddeld 11 tot 15 jaar oud. Hoe kleiner de hond, des te groter de garantie op een lang leven lijkt te zijn.

Yorkshire Terrier

3. Teckel

De langgerekte viervoeter met korte pootjes die je wellicht een klein beetje doet denken aan een hotdog. We hebben het natuurlijk over de Teckel, die tussen de 12 en 16 jaar oud wordt zolang je hem niet per ongeluk tussen twee kadetjes stopt.

Teckel

4. Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog is iets groter dan zijn voorgangers, maar doet niet voor hen onder wat betreft leeftijd. Gemiddeld wordt dit hondenras zo’n 12 tot 15 jaar en dit beestje staat ook nog eens bekend om zijn loyaliteit en intelligentie.

Australian Cattle Dog

5. Toy Poedel

De Toy Poedel is eigenlijk gewoon een kleine variant van de gewone poedel, maar wordt wel een stuk ouder. Als je gelukt hebt, zal dit knuffelbare hondenras wel 18 jaar bij je blijven.

Toy Poedel

6. Pomeriaan

Je zult dit hondenras waarschijnlijk vooral herkennen aan zijn fluffyness, maar dat is niet het enige wat ze te bieden heeft. Dit ras wordt namelijk gemiddeld tussen de 12 en 16 jaar oud en blijft er ondertussen verbluffend uitzien.

Pomeriaan Vlinderhond

7. Lhasa Apso

De naam verraadt het misschien al, maar dit hondenras vindt haar oorsprong in de Tibetaanse bergen. Met zijn lange haren doen ze je wellicht een beetje denken aan Samson, maar schijn bedriegt. Gemiddeld wordt een Lhasa Apso tussen de 12 en 15 jaar oud.

Lhasa Apso

8. Russell Terrier

Een klein hondje met een grote persoonlijkheid. Tenminste, dat vinden ze zelf dan. Dit hondenras blijft dan ook niet onopgemerkt en zullen regelmatig van zich laten horen. Gemiddeld gaat dat geschreeuw zo’n 14 jaar door. Ben je enthousiast geworden?

Russell Terrier

9. Papillon

Dit hondenras wordt ook wel Epagneul Nain Continental genoemd, maar het zou ook kunnen dat je hem gewoon als vlinderhond kent. Dit Belgisch-Franse ras staat namelijk bekend om zijn grote oren die aan de vleugels van vlinders doen denken. Gemiddeld worden deze beestjes 14 tot 16 jaar oud.

10. Ierse Setter

De Ierse Setter steekt qua grootte met kop en schouders boven de rest uit, maar leeft daardoor niet minder lang. Gemiddeld heb je er tussen de 12 en 15 jaar plezier van.

Ierse Setter

11. Chow-Chow

Als je van knuffelen houdt, is de Chow-Chow een erg geschikt ras voor jou. En je hoeft niet bang te zijn dat ze je vroegtijdig zullen verlaten, want de gemiddelde leeftijd van dit beestje ligt op 12 jaar.

Chow-Chow

12. Beagle

Een echte jachthond, die vanwege dat imago vaak ook geen hoge ogen gooit. Maar het zijn wel taaie beestjes, die het gemiddeld 10 tot 15 jaar volhouden. Let wel: van alle hondenrassen in dit rijtje doet de Beagle het verreweg het minst goed.

Beagle

13. Shih Tzu

Dit Chinese hondje heeft natuurlijk een prachtige naam, die vrij vertaald “leeuwenhond” heet. Dit langharige hondenras wordt dan ook veelvuldig betiteld als mini-leeuwtje, zonder dat daar een directe aanleiding voor is.  Ze worden in ieder geval een stuk ouder dan de gemiddelde rashond, aangezien ze het wel 18 jaar vol kunnen houden.

Shih Tzu

14. Maltezer (-leeuwtje)

Opnieuw een hondenras dat wordt vergeleken met de koning van de jungle! Maltezers worden in de volksmond namelijk ook wel Maltezer Leeuwtjes genoemd en zijn gezellige snuiters. Gemiddeld worden Maltezers 15 jaar oud en leven mannetjes significant langer dan vrouwtjes.

Maltezer Leeuwtje

15. Greyhound

Een razendsnel en gestroomlijnd hondenras met een karakteristiek spitse snuit. Ze zijn over het algemeen in zeer goede conditie, aangezien ze een gemiddelde leeftijd van 13 jaar bereiken.

Greyhound

Lees ook: 8 makkelijke hondenrassen voor beginners.