Makkelijke hondenrassen zijn als eerste hond perfect voor beginners

Ben je klaar om jezelf om te dopen tot trotse hondenbezitter, maar weet jij niet zo goed welke hondenrassen het makkelijkst zijn voor beginnende hondeneigenaren? Vrees niet, huisdier-ouder in wording. In dit artikel stellen we je voor aan tien makkelijke hondenrassen voor beginners.

 

8. Beagle

Beagles zijn, met hun lieve uitstraling en enthousiaste persoonlijkheid, heel leuke honden voor beginnende hondenbezitters. Ze zijn erg sociaal en kunnen goed overweg met andere huisdieren, waardoor ze perfect zijn als aanvulling op gezinnen die al andere huisdieren in huis hebben. Niet zo gek ook dat het ras in de top 5 beste honden voor families staat. Beagles zijn nieuwsgierig, energiek en gemakkelijk te trainen. Hierdoor zijn ze erg makkelijk en perfect om als eerste hond aan te schaffen.

7. Labrador Retriever

Labrador Retrievers zijn vriendelijke en zeer intelligente honden en hierdoor erg geschikt voor beginners. Daarnaast zijn ze erg geduldig, speels en gemakkelijk te trainen. Van nature hebben ze een goed vermogen om kinderen te begrijpen waardoor ze vaak deel uitmaken van gezinnen met jonge kinderen. Deze viervoeter is een van de populairste hondenrassen ter wereld.

Makkelijke hondenrassen beginners

6. Labradoodle

Labradoodles staan bekend als eigenwijze honden met veel energie, maar dat maakt ze ook juist weer zo leuk en uniek. Ondanks dat ze een tikkeltje eigenwijs kunnen zijn en veel energie hebben, zijn het hele zachtaardige honden. Een groot voordeel van de Labradoodle is dat hun haren niet uitvallen, waardoor je huis niet vol zal liggen met hondenharen. Het enige kleine nadeel is dat deze hond flink geborsteld moet worden, anders krijgt de hond last van viltplekken. De rekening van een trimmer is misschien niet al te goedkoop, maar qua karakter is deze hond perfect voor beginners. Daarom mag de Labradoodle ook zeker niet ontbreken in het rijtje van makkelijke hondenrassen voor beginners.

5. Papillon

Papillons zijn een trouw en aanhankelijk ras. Zo passen ze zich gemakkelijk aan het leven van hun eigenaren aan. Je hebt geen tuin nodig, aangezien ze maar twintig à dertig minuten lichaamsbeweging per dag nodig hebben. Daarbij wegen de hondjes nog geen 5 kilo en zijn minder dan 30 centimeter hoog. Klein genoeg dus om in een flat te wonen. Ondanks dat hun haar lang is, hebben ze geen ondervacht. Hierdoor hebben Papillons weinig verzorging nodig. Ze zijn erg intelligent en gemakkelijk te trainen, wat Papillons zeer geschikt maakt als eerste hond.

makkelijke hondenrassen beginners

4. Bichon Frisé

Nummer #4 in het rijtje van makkelijke hondenrassen voor beginners is de Bichon Frisé. De Bichon Frisé is een erg schattig hondje dat bekend staat om zijn goede humeur. Ze beschikken over een lief karakter en veel zelfvertrouwen. Ze passen perfect in een gezin, maar met een beetje training kunnen ze zich ook prima voor een korte tijd in hun eentje vermaken. De Bichon Frisé is een echte charmeur die veel hondenvrienden binnen no-time weten te veroveren met zijn vriendelijke wezen.

3. Soft Coated Wheaten Terriër

De Wheaten Terriër is een zelfverzekerde, gelukkige en waakzame hond. Vergeleken met andere terriërs zijn ze over het algemeen zachter qua karakter. Ook deze honden kunnen erg goed met kinderen omgaan en kunnen zich bijna aan ieder huis aanpassen. Ze verliezen weinig haar, maar moeten wel regelmatig geborsteld worden om zijn vacht mooi te houden.

Soft Coated Wheaten Terriër

2. Poedel

De poedel is een sportief, mensvriendelijk en intelligent ras dat in vier maten voorkomt. Met voldoende beweging voelt de poedel zich overal thuis en ze passen zich gemakkelijk aan aan hun omgeving. Deze hond verliest geen haar, dus als je geen zin hebt om steeds alle hondenharen in je huis te moeten stofzuigen komt dit erg mooi uit.

1. Golden Retriever

Golden Retrievers zijn een erg populair ras bij mensen die voor het eerst een hond nemen. Ze zijn erg speels van aard, lief en spontaan. Hun natuurlijke gevoel voor loyaliteit maakt ze erg betrouwbaar. Daarnaast zijn het superintelligente honden en kunnen ze heel goed met kinderen omgaan. Dit maakt ze dan ook geweldige gezinshonden, maar ook voor single mensen zijn het erg leuke honden. Juist omdat ze zich zo snel en makkelijk aanpassen en door hun vriendelijke aard. Ook zijn ze erg gemakkelijk om te trainen.

makkelijke hondenrassen beginners

Kortom, allemaal superleuke, makkelijke honden die goed passen bij beginners. Denk er wel aan dat ook makkelijke honden moeilijk kunnen worden. Als baasje is het natuurlijk erg belangrijk om ook zelf je hond goed op te voeden. Zo krijgt je hond meer zelfvertrouwen en zal hij je sneller gehoorzamen, maar met deze bovengenoemde honden zal dat vast en zeker goed komen.