Het verhaal van de nieuwe miniserie op Netflix

De stijlvol geschoten serie volgt een groep acteurs en filmmakers die zich vlak na de Tweede Wereldoorlog proberen te bewijzen in een zeer competitieve en hypocriete markt. De nieuwe Netflix-serie, met Glee-ster Darren Criss in de hoofdrol, draait om de stigma’s die na de Tweede Wereldoorlog veel acteurs belemmerden. Hollywood is een wrede en oneerlijke wereld en een groep ambitieuze acteurs moeten alles op alles zetten om hun dromen waar te maken. De vooroordelen over ras, seksualiteit en geslacht houden ze tegen.

 

Cast van Hollywood is van wereldklasse

Als het verhaal alleen niet overtuigend genoeg is, dan trekt de cast je wellicht over de streep. Er staan namelijk flinke sterren op de lijst. Niet alleen Darren Criss heeft een rol te pakken, ook onder anderen Jim Parsons (Sheldon uit The Big Bang Theory), David Corenswet uit The Politician en Dylan McDermott (American Horror Story) maken deze serie wel heel bijzonder. Deze acteurs weten alles van hoe wreed Hollywood is.

Parsons’ personage

Kijkers vinden Jim Parsons’ vertolking van boekingsagent Henry Willson in de nieuwe Netflix-serie Hollywood is ronduit ‘angstaanjagend’ en ze zeggen dat het personage ‘walgelijk’ is. Parsons speelt Henry Willson, een personage gebaseerd op de echte talentscout met dezelfde naam, die bekend stond als een redelijk onaangenaam persoon.

Kortom, het is verre van de rol waar Parsons het meest bekend om is – die van Sheldon Cooper van The Big Bang Theory – wat betekent dat sommige fans zich een beetje ongemakkelijk voelen. Een persoon tweette: “Nooit gedacht dat ik bang zou zijn voor Jim Parsons, maar hier zijn we dan.”

jim parsons acteur

Een tweede zei: “#Hollywood op #Netflix is absoluut fantastisch! Jim Parsons ‘als agent Henry Wilson is zo’n walgelijke zak, maar hij is oh zo goed! Moet je zien!”

De mini-serie Hollywood staat sinds 1 mei op Netflix. Voor andere, nieuw toegevoegde films op Netflix, kijk hier.