De carrière van Wolter Kroes

Wolter Kroes is geboren op 24 december 1968 in Wormerveer. Hij is van kinds af aan al muzikaal.Op zijn twintigste won hij een talentenjacht waardoor hij een jaar later een platencontract kreeg. Ondanks dit brak hij pas in 1995 door bij het Nederlandse publiek met de single Laat Me Los.

Na dit succes kwam hij met nog meer grote hits zoals Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen en Sjalalala. In 2004 mocht hij ook zingen op de begrafenis van André Hazes. Naast zijn hits is de artiest ook te zien in verschillende programma’s. Zo nam hij in 2017 deel aan het programma Jachtseizoen van StukTV en was hij in drag te zien in Make Up Your Mind.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door wolter Kroes (@wolter_kroes)

Grote EK hit Viva Hollandia

In 2008 behaalde Wolter Kroes een nummer-1 positie met Viva Hollandia. Deze had hij speciaal gemaakt voor het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. In 2012 bracht hij de knaller, Ben Je Ook Voor Nederland, uit voor het EK in Oekraïne en Polen. Dit nummer ken jij misschien beter als de geluksvogeltjesdans. Ook voor het WK van dit jaar komt hij weer met een lied om het Nederlands elftal aan te moedigen. In Onze Leider is hij te horen met muziek van DJ Feierbiest en Creators Fc.

 

Wat kost een optreden van 30 minuten?

Wil jij Wolter Kroes in huren voor jouw WK-feestje? Dat kan. Volgens Twilight Entertainment kost een optreden van 30 minuten voor maximaal 500 man 6.995 euro. Dit is inclusief geluidstechniek, maar exclusief BTW en BUMA rechten. Geef jij een feest voor meer dan 500 personen of wil je een live band dan is de prijs op aanvraag.

Zoek je nog meer Nederlandse artiesten om er een groot feest van maken? Kijk dan hoeveel een optreden van Django Wagner kost.