Het Las Vegas avontuur van Hans Klok

Het was altijd al de bedoeling om spelend rijk te worden in Las Vegas. In 2007 deed Klok een eerste poging, maar deze liep nergens op uit. Het is dan ook absoluut niet gemakkelijk om zomaar door te breken. Tel daarbij op dat je een flinke zak geld nodig hebt om dit waar te kunnen maken. Goede marketing is een must, dus het is zaak om een goede investeerder te vinden die bereid is zoveel risico te lopen voor jouw show. Het is dan ook geen verrassing dat het Hans Klok destijds niet lukte om volle zalen te trekken. Sterker nog: hij wist maar ongeveer de helft van een volle zaal te vullen.

Omdat het nog steeds in zijn hoofd rondspookte, gaf hij niet op. Hij ging voor een tweede reeks shows om de uitdaging aan te gaan. De voorbereidingen konden niet beter en zelfs heel Nederland was lyrisch over de aanloop. Hij speelde zijn eerste twee shows en het liep op rolletjes. Maar toen kwam de pandemie om het hoekje kijken. Je kunt het al raden, maar ook voor Hans Klok was dit een alles behalve positieve wending. Heel Vegas sloot zijn deuren, toeristen waren niet meer welkom en alle plannen vielen in duigen. Hij bleef nog een halfjaar hangen in de hoop dat hij zijn show weer opnieuw kon oppakken. Helaas liep het uit tot niets en moest hij de biezen pakken. Terug naar Nederland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hans Klok (@hansklokillusions)

Wat had de illusionist kunnen verdienen in Vegas?

Hans Klok had wilde plannen voor Vegas begin 2020. Zijn plan was namelijk dat hij zo’n zes avonden in de week zijn show zou geven. Bij een keer op keer volle zaal zou dat betekenen dat hij een bedrag van €35.000 per avond zou kunnen verdienen. Hij hoopte misschien wel een jaar of tien te kunnen blijven als hij door zou breken. In die situatie zou hij maar liefst 10 miljoen euro rijker zijn na een jaar of tien. Helaas voor onze illusionist kwam hij niet verder dan twee shows en is hij niet eens in de buurt gekomen van die tien miljoen.

Het hangt uiteraard van veel elementen af of het je lukt om door te breken en met zo’n zak geld Vegas weer te verlaten. Toch bewijst magiër David Copperfield dat het mogelijk is. Zijn vermogen wordt op dit moment geschat op zo’n 875 dollar. Uiteraard verdient hij zijn centjes inmiddels ook op een andere manier, maar zijn echte geheim blijft toch wel spelen.

Het vermogen van Hans Klok

Hoewel het precieze vermogen van Hans Klok niet bekend is, wordt er verwacht dat dit op dit moment helemaal niet zoveel is. Afgelopen juli liet hij nog weten dat hij financieel helemaal aan de grond zit. Al zijn zuurverdiende spaarcentjes zaten in zijn nieuwe Vegas avontuur en is hij dus helemaal kwijt. Dit betekent dat hij op dit moment alles aangrijpt om zijn brood te kunnen verdienen. Wel is er nog het contract wat hij twee jaar geleden tekende bij de Amerikaanse entertainment Gigant MGM. Hij tekende voor tien jaar dus het contract staat nog steeds. Helaas heeft MGM het contract op dit moment bevroren. Wie weet is er dus nog een kleine opening naar Vegas voor onze illusionist.

Ben je benieuwd naar het vermogen van andere bekende Nederlanders? Lees hier hoe hoog het vermogen is van de televisie- en musicalkoning Joop van den Ende.