Dé André Hazes imitator

Inmiddels heeft Nederlandse zanger Frans Duijts een aardig repertoire opgebouwd, maar hij is zijn zangcarrière begonnen als een André Hazes imitator. Zo coverde hij in 2005 het nummer Jij denkt maar dat je alles mag van mij van Hazes en bracht deze als zijn eerste nummer uit. Het jaar daarop volgde hij al snel met zijn debuutalbum Ik zing een lied voor jou, dat later de titel Denken dat je alles mag kreeg.

 

Het echt grote succes liet nog eventjes op zich wachten maar kwam al snel nadat Frans te zien was in het televisieprogramma De Zomer Voorbij. Vanaf 2008 is Frans Duijts dus niet meer weg te denken uit het canon van Nederlandse zangers. De inmiddels 44-jarige zanger is geboren en getogen in het Gelderse Tiel en werkt naast zijn werk als zanger ook nog bij zijn familiebedrijf Duijts Sloopwerken. Een harde werker is het dus zeker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Duijts (@fransduijts.official)

Hoeveel kost een optreden van de zanger?

Bij liveoptredens van Frans Duijts krijg je naast zijn eigen nummers ook nog wel eens een Hazes klassieker te horen. Perfect dus als je af en toe eventjes wat anders wil en de andere gasten lekker wil laten meezingen. Maar wat vraagt Frans nou eigenlijk per optreden? Het boeken van de grote Nederlandse artiest kost maar liefst €5.995,-. Geen wonder dat Frans Duijts in deze dikke supercar rijdt.

Dit is echter een richtprijs waar nog BTW en andere externe percentages bij kunnen komen. Je betaalt dan alleen voor Duijts zelf en de monitorset zit bij de prijs in. Het gehele optreden zal dan 30 minuten duren en je moet zelf nog voor het licht en geluid zorgen. Dit lijkt misschien een behoorlijke prijs, maar je krijgt zeker waar voor je geld.

Het grote succes van Frans Duijts

In totaal heeft Frans Duijts maar liefst acht albums uitgebracht waarvan één een compilatie van zijn grootste hits. Een van zijn bekendste nummers zijn Jij denkt maar dat je alles mag van mij (2008), Ik mis je (2010) en Morgen is pas morgen (2011). Duijts heeft in 2017 zijn laatste album uitgebracht en we hopen snel dat hij met een nieuw album komt. Geniet in de tussentijd nog even van deze grote hit:

 

Wist je trouwens dat Frans Duijts in een luxe miljoenenvilla woont?