Dat onze generatie meer casual seks heeft dan voorgaande, is voor niemand een verrassing. Maar het wordt dan ook wel echt naar nieuwe levels getild.

Uit eerder onderzoek blijkt in 2010 45 procent van de millennials casual seks heeft gehad. Dit was in 1980 tien procent lager. Hoogstwaarschijnlijk speelt de opkomst van datingapps hier een prominente rol in. Heel het “regelen” heeft een nieuwe dimensie gekregen. Het wordt ons dankzij apps als Tinder en Happn zo makkelijk gemaakt om iemand te vinden die er ook wel pap van lust en niet te veel eisen stelt.

tekstberichten-1

Dat blijkt dus ook. Mediaplatform Mashable deed onderzoek onder honderden mannen en vrouwen met de vraag hoe snel het mogelijk is om iemand vanaf het eerste tekstbericht in je bed te trekken. En dat kan al binnen tien tekstberichten. Die drie-date-regel wordt hiermee even ver de grond ingebeukt. Romantiek wordt even het veld uitgestuurd en vervangen door een simpele frase: “Zin om te neuken?” Hoe jonger de persoon is, hoe sneller deze vraag wordt gesteld. Dat belooft veel voor toekomstige generaties. Dan staat een swipe naar rechts gelijk aan harentrekken.

Dit fenomeen wordt “psychoseksuele obesitas” genoemd, waarmee de onbeperkte toegang tot seksuele partners wordt bedoeld. Bedankt, Tinder.

Laten we hopen dat romantiek toch niet helemaal dood is. Lees hieronder de klassieke dateregels. Misschien steek je er wat van op en laat je die date-apps even voor wat het is.

*beelden via C-heads

Laat je mening hieronder achter: