Veel mannen vinden de coltrui een moeilijk item om te dragen. Dit valt te verklaren door de vele heren die ze zijn voorgegaan en die de coltrui niet op de juiste manier hebben gedragen. Ze kozen daarbij voor een te kleine variant van deze trui of een trui in een schreeuwende kleur of slechte kwaliteit. Wanneer je de coltrui echter op de juiste manier draagt, zorgt hij voor een super toffe, zelfverzekerde outfit.

Voor het dragen van een coltrui gelden kort gezegd 2 regels: kies voor een combinatie van rustige kleuren in je outfit en maak daarbij op de juiste manier gebruik van laagjes. Om je te motiveren dit must-have item te dragen volgen hierna vier manieren om de coltrui te dragen.

Draag hem onder een pak

Door een coltrui te dragen onder een pak onderscheid je jezelf van de meerderheid, zie je er classy uit en blijf je in de koudere dagen heerlijk warm.

MAN MAN coltrui onder pak 001 MAN MAN coltrui onder pak 002
coltrui-beige-manman

Van Gils Fetch coltrui in zijdeblend

Van Gils €65 Shop nu
coltrui-black-manman

Trui - black

River Island €33 Shop nu

Draag hem onder een crewneck trui

Wanneer je onder een trui met een iets wijdere ronde hals een subtiele, dunnere coltrui draagt, ziet dit er niet alleen super tof uit maar is dit ook een goede optie om in de koudere dagen buiten te dragen in plaats van een sjawl.

MAN MAN coltrui onder trui MAN MAN coltrui onder crewneck 002

coltrui-zwart-manman

Trui - black

Sisley €55 Shop nu
gebreide-trui-manman

JCOWIND - Trui - navy blazer

JACK & JONES €40 Shop nu

Draag hem over een overhemd

Wanneer je een coltrui over je overhemd draagt, zorg dan voor een goede kleurencombinatie en kies voor rustige fabrics. Zo creëer je een stijlvolle en minimalistische outfit.

coltrui MAN MAN onder trui 002 Coltrui MAN MAN Winter 2015 onder trui
coltrui-creme-manman

Trui - camel

Roberto Collina €150 Shop nu
coltrui-brown-manman

Blend Turtle Neck Knit

Asos €38 Shop nu
spijkerblouse-coltrui-manman

PENNGROVE - Casual overhemd - bleach stonewash

Dickie €60 Shop nu

Draag hem als eyecatcher

Door het accent in je outfit te leggen op je coltrui laat je niet alleen zien dat je zelfverzekerd bent, maar leg je daarnaast ook het accent op je ogen en dat is nou net waar vrouwen graag naar kijken.

MAN MAN statement piece 005 Coltrui MAN MAN statement piece 001

Een coltrui is een item dat je outfit net wat extra’s geeft. Voor inspiratie naar meerdere coltruien check deze 15 stijlvolle coltruien die jij nu kunt rocken.