De carrière van de Nederlandse volkszanger zit in de lift

Marco Schuitmaker werd op 14 maart 1999 geboren in Oude Pekela, een dorp in Groningen. Op zeventienjarige leeftijd bracht Schuitmaker in januari 2017 zijn eerste nummer genaamd Niemand kust als jij uit. Na diverse andere nummers volgde in november 2018 zijn debuutalbum genaamd Mijn droom.

Het daverende succes van de volkszanger bleef uit, maar dat veranderde in het voorjaar van 2023. In september 2022 bracht Marco het nummer Engelbewaarder uit, wat een cover is van het door Mieke Gijs gezongen en Pierre Kartner gecomponeerde nummer M’n Engelbewaarder. Door het gebruik op TikTok groeide het nummer enkele maanden later uit tot een nationale hit, wat op elk feestje hartstochtelijk werd meegezongen.Het  nummer werd ook op de grotere radiostations zoals Qmusic, Radio Veronica en Radio 538 gedraaid. In de zesde en zevende week in de Nederlandse Top 40 piekte het nummer op de vierde plaats. Eerder behaalde het nummer al andere hitlijsten inclusief nummer één noteringen, zoals in de Sterren Top 25 NL van NPO Sterren NL en in de RadioNL Top 30 van RadioNL.

Inmiddels heeft Marco Schuitmaker ook een samenwerking met niemand minder dan Jan Smit te pakken, met het nummer Van Goes tot Purmerend.

Hoeveel vraagt Marco Schuitmaker voor een optreden?

Al dat succes heeft zijn gage vanzelfsprekend goed gedaan – voor hemzelf dan tenminste. Voor een optreden van 30 minuten inclusief geluid tot 250 personen betaal je al gauw € 4.995, exclusief BTW. Maar dan heb je wel een onvergetelijke avond in gezelschap van een grote Nederlandse artiest in wording.

Benieuwd naar de kosten voor een andere bekende Nederlandse volkszanger? Bekijk dan hoeveel een optreden van Frans Duijts kost. Hij casht ook wel een lekker bedrag per performance van slechts 30 minuten, maar je krijgt dan ook wel waar voor je geld.