Wat moet je uit de portemonnee trekken?

Je kent het wellicht wel: je hebt een verjaardag en wilt niet met lege handen aankomen. Wat moet je de desbetreffende persoon eigenlijk geven? En wellicht nog wel de meest lastige vraag, hoeveel flappen moet je hiervoor uit de portefeuille toveren? Dit is hoeveel geld je kan besteden aan een verjaardagscadeau.

Wie geef je een cadeau?

Hoeveel geld je aan een verjaardagscadeau uitgeeft, is natuurlijk afhankelijk van wie de verjaardag is. Zo kom je op een verjaardag van een goede vriend hoogstwaarschijnlijk op een beter bedrag uit dan bij de verjaardag van een vage kennis. Het is dus een persoonlijke afweging die je moet maken, wat voor cadeaubedrag je iemand waard vindt. Ondanks dat hebben wij toch een soort standaard, met wat je ongeveer uit kan geven aan een cadeau.

Voor een vage kennis is de standaard ongeveer tussen de 5 en 10 euro. Wanneer je de persoon iets beter kent, kun je tussen de 10 en 15 euro kijken. Wanneer het een goede vriend betreft, kan je prima 15 euro of meer uit de portemonnee trekken. Volg vooral je gevoel in dit opzicht, en zorg er in ieder geval voor dat je niet met een té karig gênant presentje de verjaardag betreedt.

Is dit de ideale oplossing?

Met een flesje wijn zit je altijd goed, mits iemand kan genieten van een alcoholische versnapering en niet zwanger is uiteraard. Kom je vlot aanschuiven op een verjaardag van een vage kennis? Dan kan je altijd een goedkoper flesje halen. Een aanbiedingswijntje functioneert dan altijd prima. Voor een wat betere vriend of belangrijkere kennis kan je altijd een duurder flesje halen. Het handige aan de fles wijn is dat de ontvanger vaak toch niet weet hoe duur de fles is. Tenzij je vage kennis een wijnkenner is natuurlijk, dan is deze tip iets minder praktisch…

Benieuwd naar waar de koters ongeveer van moeten leven? Zoveel zakgeld geven ouders gemiddeld aan hun kinderen.