Koninklijk wonen in Apeldoorn: Koningstraat 41, Het Loo

Sta je open voor een avontuur in de vastgoedwereld via Funda? Wil je een stukje koninklijke geschiedenis in handen krijgen? Dan is deze bijzondere woning aan Koningstraat 41 in Apeldoorn jouw ticket naar het verleden én de toekomst. Voor een prijs van slechts € 275.000,- k.k., dit is je kans om een karakteristieke woning te bemachtigen op een toplocatie in wijk Het Loo.

De woonruimte van 78 m², op een perceel van 292 m², biedt alles wat een handige klusser nodig heeft om een droomhuis te creëren. Hoewel het huis wat opknapwerk vereist, is het potentieel overduidelijk. Deze voormalige dienstwoning van Paleis Het Loo is doordrenkt met geschiedenis en staat te popelen om nieuw leven ingeblazen te worden.

funda huis

Wat maakt deze Funda woning zo speciaal?

De historische waarde van deze woning op Funda is onmiskenbaar. Gelegen op een steenworp afstand van Paleis Het Loo, ademt het pand koninklijke allure uit. Een karakteristieke hoekwoning, deel van een drieslag, met een rijke geschiedenis die wacht om ontdekt te worden.

Bij binnenkomst, via de karakteristieke voordeur, betreed je een ruime hal met een glas-in-loodraam. De begane grond omvat een keuken, een royale woonkamer met voor- en achterkamer, voorzien van fraaie glas-in-loodramen, en een eenvoudige doucheruimte. Via de keuken bereik je een besloten tuin met een oude, grote schuur. Deze dient perfect voor buitenactiviteiten en opslag.

Op de eerste verdieping biedt een ruime overloop met vaste kastruimte toegang tot twee slaapkamers en een tweede toilet. Met de mogelijkheid tot het plaatsen van een dakkapel, kunnen deze ruimtes naar eigen inzicht worden ingedeeld.

funda huis

Locatie en omgeving

De woning is gelegen in een groene omgeving, met de prachtige paleistuinen en Kroondomeinen in de directe nabijheid. Op fietsafstand van het bruisende centrum van Apeldoorn, biedt deze locatie het beste van beide werelden – rust en levendigheid binnen handbereik.

Het huis, naar schatting gebouwd rond 1870/1880, draagt historische kenmerken met zich mee die teruggrijpen naar het verleden. Echter, zijn energie-efficiëntie is relatief laag, gekenmerkt door een energielabel G. Met een bescheiden woonoppervlakte van 78 m² en een perceel van 292 m², biedt het huis een compacte leefruimte binnen een redelijk ruim perceel. Voor verwarming vertrouwt het nog steeds op gaskachels, wat wijst op een mogelijk verouderd verwarmingssysteem dat kan worden verbeterd voor modern comfort en energiezuinigheid.

Check hieronder voor meer foto’s van deze absolute parel:

Woonkamer loo

Keuken Funda

Badkamer op funda

Dit is jouw kans om koninklijk te wonen in een karakteristiek pand. Grijp deze kans en maak van deze woning jouw eigen paleisje!