Uitrusten op vakantie

De dag is dan aangebroken: je gaat eindelijk op vakantie. Er is een grote kans dat deze dag nog een beetje stressvol kan zijn. Je weet misschien niet zeker of je alles bij je hebt, je wil wel op tijd aankomen op de verzamelplek of op het vliegveld, ga zo maar door. Maar dan het moment dat je opstijgt of als je in de auto bent gestapt richting je vakantiebestemming glijdt die stress rustig van je af. Je kan eigenlijk ook niet veel anders, want terug naar huis gaan kan niet meer. Uiteindelijk kom je aan op je bestemming en kan de vakantie en het uitrusten écht beginnen.

 

Tijd om weer te werken

Jammer genoeg is je vakantie ook een keer afgelopen. Heb jij eigenlijk wel het gevoel dat je volledig tot rust bent gekomen in je vakantie? Grote kans van niet namelijk. Wetenschappers hebben onderzocht dat je aan één week vakantie niet genoeg hebt om volledig zen terug te komen op werk. Wat je wel zou moeten doen, ligt er dan ook niet ver van af. De Vlaamse psychologe Fanya Verhenne vertelt dat mensen pas met acht dagen vakantie écht even niet meer aan werk dachten en daarom dus helemaal uitgerust terug kwamen.

Vlaamse psychologe: zoveel dagen moet je op vakantie om echt tot rust te komen

Lekker de toerist uithangen op vakantie

Als je dan op vakantie bent, wil je natuurlijk ook wel een aantal dingen zien en beleven op je vakantiebestemming. Daar is niks mis mee natuurlijk. Maar bijna iedereen gooit op vakantie veel te veel hooi op z’n vork. De meeste vakantiegangers plannen hun dagen dan zo ultiem vol dat ze de hele tijd alleen maar bezig zijn. Zo kom je natuurlijk niet aan je rust die je eigenlijk wilde. Zorg er dus voor dat je niet te veel activiteiten in je vakantie plant en dus hier een daar een keer een luierdagje hebt.

Heb je nog geen vakantie gepland en ben je opzoek naar inspiratie? Kijk eens naar deze ‘geheime’ Griekse eilanden die jou een droomvakantie kunnen bezorgen.