De carrière van de Nederlandse darter

Michael van Gerwen (34) is geboren op 25 april 1989 in Boxtel, Nederland. Als dertienjarige had Van Gerwen al een passie voor pijltjes gooien. Zo won hij op deze jonge leeftijd al een belangrijk toernooi. Niet lang daarna maakte de nu wel bekende Mighty Mike op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het professioneel darten. Sindsdien (2006) heeft Michael vele toernooien en prijzen gewonnen die hem flink wat geld hebben opgeleverd.

 

Wat is het vermogen van Michael van Gerwen?

De afgelopen jaren heeft Michael van Gerwen gemiddeld zo’n miljoen euro per jaar aan prijzengeld verdiend. Nu is hij al meerdere jaren actief in de sport. In totaal heeft Michael van Gerwen inmiddels zo’n 9,2 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar gegooid. Bizar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)

Maar dat is zeker niet zijn enige bron van inkomen. Micheael verdient ook nog eens een hoop geld met zijn sponsorinkomsten. Daarbovenop casht de Nederlandse darter ook nog eens flink aan zijn eigen merchandise. Maar van Gerwen vindt het ook zeker niet erg om zijn geld uit te geven. Zo heeft hij een peperdure villa gekocht in zijn geboorteplaats Vlijmen. Ook verwent hij zichzelf regelmatig met een uitbreiding van zijn wagenpark. Het vermogen van Michael van Gerwen wordt geschat op een ruim bedrag van maar liefst tien miljoen euro, wat hem de rijkste darter ter wereld maakt.

Van Gerwen zegt niet veel te geven om prijzengeld

Onlangs won van Gerwen voor de zevende keer de Premier League Darts en won daarmee maar een bedrag van 340.000 euro. Een behoorlijk bedrag natuurlijk maar Michael van Gerwen lijkt niet veel waarde te hechten aan het prijzengeld. In een persconferentie werd hem namelijk gevraagd of hij eigenlijk bezig is met prijzengeld, waarop hij een opmerkelijk antwoord gaf. Zie hieronder een video: