Altijd hard werken? Dat kan natuurlijk niet

Wanneer kan je eigenlijk over iemand zeggen dat diegene altijd hard werkt? Hard werken hoeft namelijk niet per se te bestaan uit fysiek hard werk of de hele dag aan een stuk doorwerken. Hard werken doe je al als je gewoon altijd je best doet, hier een daar een keer kan lachen met je collega’s en je volledig inzet voor het bedrijf waar je werkt. Dat betekent niet dat je maar constant bezig moet zijn om die titel te verdienen. Zeker niet.

 

Niks doen op kantoor (voor even) is gezond

Aan één stuk door ‘hard werken’ is ook helemaal niet gezond voor je. Af en toe een keer een pauze nemen en dus niks doen op kantoor is juist hartstikke goed. Een pauze tussendoor helpt weer voor meer creativiteit, en is goed voor je geest. Wist je dat in Japan er ‘verplichte’ middagdutjes in hun werkweek zitten? Een dutje tussendoor is namelijk hartstikke goed voor je hersenen.

Hoelang per dag doen we helemaal niks tijdens werktijd?

Hoelang doen we gemiddeld niks per dag?

Wij Nederlanders zijn over het algemeen best wel harde werkers. We houden wel van doorzetten om onze goals te bereiken. Dat is over het algemeen ook wel te zien aan de cijfers. Als we namelijk een dag van 8 uur werken, doen we maar 50 minuten van deze tijd niks op kantoor. Hier zit dan de lunch, maar ook hier en daar naar een appje kijken en reageren bij.

Onderzoekers hadden in 2019 een onderzoek gedaan naar dit vraagstuk en daar kwamen uit dat we maar 34 minuten op een dag niets deden. Dit was alleen niet van toepassing omdat de lunchpauze er niet werd bijgerekend.

Hiernaast is bewezen dat je meer tijd verspilt wanneer wanneer je langere dagen maakt. Heb je dus maar een korte werkweek van bijvoorbeeld 32 uur? Dan is er een grote kans dat jij vaker aan één stuk doorwerkt dan iemand die een werkweek van 40 uur heeft.

Heb jij het gevoel dat je eigenlijk nooit iets doet omdat je het zo saai vindt? Lees dan een paar tips waardoor jouw saaie kantoorbaan een stuk aangenamer wordt.