Het zetten van een tattoo

Om je maar gelijk uit de droom te helpen: het laten zetten van een tatoeage gaat gepaard met de nodige pijnervaring. Natuurlijk is dat afhankelijk van de plek waar de afbeelding komt. Zo zal een tatoeage op je arm minder pijnlijk zijn dan op je schedel.

In alle gevallen gaat het eigenlijk gewoon om het bewust verwonden van je lichaam. De met inkt gevulde naald snijdt als het ware door de huid om zo, net onder de huid, de inkt aan te brengen. Dat betekent dus ook dat je huid tijd nodig heeft om te genezen, maar hoelang duurt dat?

Waar moet je op letten na het zetten van een tattoo?

Als het gaat om het genezingsproces, vergeet dat even de standaard grappen van de tatoeëerder. Zo kan het echt geen kwaad om gewoon in bad of onder de douche te gaan met je nieuwe tatoeage, mits je hem wel enigszins beschermt. Wat wel belangrijk is, is dat je directe blootstelling van de tatoeage aan het zonlicht vermijd. Ook het regelmatig insmeren van je tatoeage met speciale zalf (een goede tattooshop zal je die zalf meegeven). Deze zalf verzacht de huid en bevordert het genezingsproces.

tattoo verzorgen genezing

Hoelang duurt het genezen van je tattoo?

Normaliter staat er zo’n twee tot drie weken voor het genezen van de huid. Dat wil dus zeggen, gemiddeld genomen. Ben je zo’n fanaat van de naald en laat je twee grote Chinese draken op je rug zetten, dan is het logisch dat het net iets langer duurt. Bij een tattoo sleeve van gemiddelde afmetingen zal de wond na twee tot drie weken netjes zijn genezen. Wil je echt een perfect resultaat, zorg er dan voor dat je de korstjes die ongetwijfeld gaan ontstaat laat zitten. Die vallen er vanzelf af. Doe je dat niet en kan je echt niet tegen de jeuk van het genezingsproces, dan loop je de kans dat er een klein litteken ontstaat. Kortom, blijf er gewoon vanaf en laat het vanzelf helen. Misschien is dat lastig voor je, maar dan zal je wel het beste resultaat krijgen.