Hoe kan je wodka het beste bewaren?

De houdbaarheid van sterke dranken zoals wodka is afhankelijk van tal van factoren. Zo is de temperatuur van belang en de overgebleven hoeveelheid. Ook de manier van opslaan kan invloed hebben op de bewaartermijn. Zo is een ongeopende fles wodka goed houdbaar buiten de koelkast.

Bewaar je jouw favoriete merk liever in de koelkast, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. In de meeste gevallen kun je die fles nog zeker een jaar lang goed houden.

Wodka bederft niet

Wodka is in tegenstelling tot wijn en calvados geen product wat snel zal bederven. Dat is dus goed nieuws als je slechts sporadisch gaat genieten van de drank. In principe is het onbeperkt houdbaar. De belangrijkste indicatie om te bepalen of het nog te drinken is, is de kleur. Oogt de inhoud een beetje troebel of ruikt het minder fris, dan wordt het tijd om afscheid te nemen van die fles. In veel gevallen is de alcohol dan ook al lang vervlogen en doe je jezelf echt geen plezier door het toch op te drinken.

Wat helpt tegen een kater?

Koel bewaren

Wodka bewaar je bij voorkeur op een koele plek. Dat kan uiteraard de koelkast zijn, maar een kast die je zelden open doet is net zo goed. Ook al blijft de inhoud van de fles goed, teveel zonlicht is voor geen enkele drank gunstig. Wil je zeker weten dat je na enkele maanden nog volop kunt genieten van de inhoud, zorg er dan voor dat je de fles na gebruik goed afsluit.