Hoe gebruik je wax?

Er zijn verschillende soorten haarproducten te vinden die hun eigen voordelen en nadelen hebben. Wax-producten zijn vooral handig als jij je haar nog vaker wil gaan restylen. Smeer jij wax in je haar, dan blijft het product bovengemiddeld lang en goed zitten. Je haar wordt er dikker van en is gemakkelijk in model te brengen.

Wax is een ander product dan bijvoorbeeld gel, clay of pasta. Veel mannen gebruiken wax en de verschillende soorten die worden aangeboden hebben allemaal hun eigenschappen. Dat komt onder andere doordat er varianten zijn met een natte finish en een glanzende finish. Maar hoe moet je nu goed wax gebruiken?

 

Voorbereiding wax gebruiken

Wax gebruiken lijkt gemakkelijk. Je kapper doet het immers vaak na een knipbeurt en – geef toe – je kapsel ziet er na afloop meestal wel strak en stijlvol uit. Thuis kan het soms echter iets minder soepel gaan. Het is belangrijk als je wax in je haar smeert na het douchen, dat je je haren eerst droog föhnt. Anders plakt je kapsel namelijk te veel tegen je hoofdhuid. Is je haar eenmaal droog, let er dan op dat je niet teveel gebruikt. Het is namelijk echt een foute gedachte dat hoe meer haarproducten je gebruikt, hoe beter. Doe je dit, dan is het gevolg dat je haar er plat, vettig en onnatuurlijk uit gaat zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ZENO (@zeno_vic)

Het aanbrengen van wax in je haar

Een klein beetje wax dus én op droog haar. Maak de wax warm in je handen en breng het daarna aan in je haar. Handige tip: breng het niet alleen aan op de bovenkant van je kapsel, maar juist ook in de punten. Zo blijft je haar beter in model. Is je haar eenmaal helemaal perfect? Dan kan je eventueel ook nog een spray gebruiken om het in dat model te houden. Helemaal toe aan een ander kapsel? Check dan de 4 tips voor het nemen van een nieuw kapsel.