Moet je aan je date vragen of hij of zij een kus wil?

‘Beter laat dan nooit’. Of het perfecte moment zich nu voordoet op een eerste date of pas wanneer je een tijdje aan het daten bent, date maakt niet uit. Wanneer je namelijk te vroeg bent door het te proberen op de eerste date krijg je wellicht nooit meer een kans. Maak je maar geen zorgen. Je hoeft die complexe vrouwen niet ineens compleet te begrijpen en het perfecte moment aan te voelen. Durf het gewoon te vragen. ‘Nee’ als antwoord op je vraag is een stuk minder erg dan een wegdraaiend hoofd wanneer jij ervoor probeert te gaan. Doet het niet te houterig of uitgebreid, maar wees zelfverzekerd en overtuigend.

 

Test tussendoor ook of je date geïnteresseerd is in een kus

Of je het nu tijdens de date of alsnog na de date wilt doen; het is altijd handig om even te controleren waar je staat op de weg naar succes. In plaats van het direct te vragen, kan je het tussendoor eens soepeltjes laten vallen dat je haar graag zou kussen en kijken hoe ze daarop reageert. Haar reactie zou genoeg info moeten geven om vervolgens de move te maken of nog even af te houden.

hoe en wanneer voor kus gaan op een date

Houd de goede volgorde aan

Normaal gesproken spreken acties luider dan woorden. In dit geval kan het soms wel eens omgekeerd zijn. Zoals eerder besproken, is het slim om een beetje af te tasten of zelfs te vragen naar een kus. Doe dit niet terwijl je al voor de kus gaat. Soms zal het een automatische reactie zijn wanneer je met de vraag begint, maar heb geduld. Als je haar niet eens de tijd geeft om het op een normale manier ‘af te wijzen’, is het even erg als niks vragen.

Vallen en opstaan: je kan afgewezen worden

Met groots succes, komt groots falen. Vrijwel elke man heeft wel eens een blauwtje gelopen. Zelfs de grootste casanova’s die je kent. Wat hen juist maakt wie ze zijn is? Hun uitstekende versiertechnieken. Zij weten precies hoe ze alles moeten aanpakken en zijn goed in flirten.

Misschien nog belangrijker: zij kunnen omgaan met afwijzing. Niet alleen persoonlijk, maar ook richting hun date. Wanneer ze jouw kus afwijst, is het zaak dit volwassen op te pakken en verder te gaan. Reageer niet beledigd en vraag niet om uitleg. Het is zo als het is en er is weinig kans dat jij daar verandering in gaat brengen.

Zelfs wanneer de vrouw beledigend reageert, is het de beste optie om je als de volwassene op te stellen en je excuses aan te bieden voor je directheid. Niet iedereen houdt nu eenmaal van zo’n direct aanpak.