Het is makkelijker om spieren te kweken

Spieren kunnen sneller groeien bij het innemen van testosteron. Dat komt doordat testosteron de androgeen receptoren in je spierweefsel activeert om spiergroei te stimuleren. Om het meest uit dit voordeel te halen moet je natuurlijk zelf ook een steentje bijdragen, door middel van krachttraining. Hoewel testosteron je spieren kan versterken betekent dit dus niet dat testosteron je op zichzelf al in een bodybuilder zal veranderen.

Je huid zal beginnen te veranderen

Het innemen van testosteron heeft ook gevolgen voor je huid, zowel positief als negatief. Het zorgt er namelijk voor dat de huid meer talg aanmaakt, wat niet noodzakelijk slecht is. Het is zelfs belangrijk voor een gezonde huid. Je zou er dus een betere huid van kunnen krijgen. Echter kan teveel talg ook leiden tot puistjes.

Testosteron is goed voor het libido

Bij het innemen van testosteron worden de androgeen receptoren geactiveerd in het deel van de hersenen dat het verlangen regelt. Je libido zal hierdoor omhoog gaan.

Waarom je vriendin een laag libido heeft, is echter weer een heel ander verhaal.

Je voeten kunnen gaan opzwellen

Sommige mensen die beginnen met het innemen van testosteron pillen merken als gevolg wat zwelling in hun voeten en enkels. Dat komt doordat testosteron je lichaam stimuleert om overtollig veel vocht vast te houden. Het komt het vaakst voor bij mensen die injecties nemen waarbij je een hoge dosis testosteron in één keer binnenkrijgt.

Het beïnvloedt je vruchtbaarheid

Nog een van de gevolgen van testosteron pillen innemen, en misschien wel de belangrijkste, is dat het invloed kan hebben op je vruchtbaarheid. Het kan er voor zorgen dat de zaadproductie verminderd wordt en vergroot het risico op onvruchtbaarheid. Ook kan het de grootte van de testikels beïnvloeden. Een onderzoek naar vruchtbaarheid en steriliteit uit 2017 wees uit dat een toenemende leeftijd en testosteroninname verband hield met lage kansen op herstel van een normale productie down there.