Voor de eerste date bereid je je voor zodat er helemaal niks mis kan gaan. Als er iets mis gaat, heb je daar vaak een back-up plan. Die date is vlekkeloos gelopen, maar dan komt de tweede date eraan. Waarom zegt de tweede date meer en welke verwachtingen zijn er?

 

Bij een tweede date verwachten jullie meer van elkaar

De eerste date is vooral bedoeld om elkaar een beetje af te tasten en aan elkaars nabijheid te wennen. De tweede date is vaak om elkaar op persoonlijk vlak beter te leren kennen. Je kent elkaar al wel wat beter, maar meer de oppervlakkige dingen.

Jullie willen beiden op een tweede afspraakje. Je kunt er dus al vanuit gaan dat de ander geïnteresseerd in je is. Ook zijn mensen vaak erg nerveus op een eerste afspraakje en komt hun ware ik niet naar boven. Nu je weet dat ze je wel ziet zitten, hoeven jullie allebei minder nerveus te zijn. De tweede date kan je ook wat meer tijd te geven om te ontdekken of het wel écht zo goed klikte de eerste keer – of dat er misschien nog een klik kan ontstaan.

Maar wat verwacht een vrouw van een tweede afspraakje?

Geen enkele vrouw is hetzelfde. Ook niet iedere vrouw beleeft en benadert het daten hetzelfde. Het hangt vaak af van hoe de eerste date is verlopen. Hebben jullie elkaar aangeraakt of een zoen gegeven? Dan zegt dit ook wat.

Het aanraken van een vrouw is belangrijk bij het versieren. Denk dan aan een kleine aanraking op haar bovenarm of elleboog tijdens een gesprek. Als jullie daar de eerste date niet aan zijn toegekomen, maakt dat helemaal niets uit. Daarvoor heb je nu de tweede date. Een vrouw kan verwachten dat je in ieder geval een poging waagt om haar te versieren als je haar op date vraagt.

Hoe pak je een tweede date aan?

Voor op een tweede date is het vaak leuk om iets te doen dat jullie allebei leuk vinden. Heeft ze al tijdens de eerste date verteld wat ze graag nog zou willen doen of uitproberen, dan kan je dat met haar doen. Vaak is het beter om iets te doen dat niet op jullie eerst date lijkt. Op de eerste date moet je vaak aan elkaars gezelschap wennen. Maar waar ga je het dan de tweede date over hebben? Vrijwel elk gespreksonderwerp tijdens een date is goed, zolang jullie meer over elkaar te weten komen. Pas echter wel op dat je niet (veel) over exen gaat praten. Dat kan een van de afknappers op de eerste date zijn.

Kortom, het maakt niet uit wat je verzint. Het is goed zolang er een goede balans is tussen een activiteit en elkaar beter leren kennen. Na een tweede date heb je echt meer van elkaar gezien en kunnen jullie pas echt beslissen of het iets kan worden.

Wil jij die vervolgafspraak met haar plannen? Bekijk dan de leuke activiteiten voor een tweede date.