Zorg ervoor dat jij degene bent die vertelt dat je vreemd bent gegaan

Oké, je bent vreemdgegaan. Niet echt een goede actie, maar goed: what’s done is done. Het laatste wat je wilt is dat je partner er via via achterkomt dat je vorige week in de kroeg hebt staan vozen met iemand anders dan je vriendin. Niets is zo pijnlijk als dat zij er via een derde achter moet komen.

Raap al je moed bij elkaar, wees een man en vertel het zo snel mogelijk aan de ander voordat het te laat is. Vertel je partner in een privé omgeving dat je bent vreemdgegaan, een bar of restaurant is geen goede optie. Laat de ander op een voorzichtige manier weten dat je iets fout hebt gedaan en je daar eerlijk over wilt zijn. Je hoeft het niet in geuren en kleuren te vertellen, dat is alleen maar pijnlijk, trek de pleister er zo snel mogelijk af.

Reageer kalm op haar reactie

Je moet beseffen dat je de ander zojuist iets erg vervelends hebt verteld. Ga er dan ook niet vanuit dat ze er leuk op gaat reageren. Je hebt immers iets met iemand anders gedaan. Misschien dat ze gaat huilen, gaat schreeuwen, misschien krijg je zelfs wel iets naar je hoofd geworpen. Alles is op dat moment mogelijk, maar zorg er op z’n minst voor dat je kalm en rustig blijft.

Probeer daarbij ook zelf niet té overstuur of ontroerd te zijn. Jij bent en blijft degene die de fout in is gegaan. Laat haar weten dat het je erg spijt en dat je haar alle tijd geeft die ze nodig heeft. Verwacht echter niet dat jullie diezelfde avond weer met z’n tweeën romantisch in bed liggen.

Vertellen vreemdgaan aan partner MAN MAN

Geef je partner de tijd en ruimte

Misschien wil je geliefde je een tijdje niet zien of wil ze niet eens met je praten, maar heb respect hiervoor. Je hebt de ander namelijk behoorlijk pijn gedaan met je onthulling. Geef haar dan ook de ruimte en heel belangrijk de tijd. Ga niet constant contact met haar zoeken wanneer ze hier niet klaar voor is.

Iedereen reageert bovendien anders op bepaalde gebeurtenissen. Maar ga er niet vanuit dat het alles weer koek en ei is nadat je verteld hebt dat je bent vreemdgegaan. Ga ook zeker niet vragen of je partner het je al vergeven heeft, maar wacht geduldig af en dring jezelf niet op.

Kom niet met slappe smoesjes aanzetten

Kom niet met slappe moesjes aanzetten wanneer je haar wil vertellen dat je bent vreemdgegaan. Dat je te dronken was om het te beseffen. Dat je het deed omdat je geliefde nooit thuis is. Of dat het zomaar ‘ineens’ gebeurde. Nee, nee en nog eens nee. Je kunt niet iemand anders de schuld geven van iets wat je zelf hebt gedaan. Neem dan ook alle verantwoordelijkheid op je.

Het kan natuurlijk zijn dat er een dieperliggende reden achter zit, maar vertel dit dan later. Laat haar eerst even bijkomen van wat je zojuist hebt gezegd. Wanneer ze er klaar voor is, kun je er altijd nog voor kiezen om het uit te leggen, omdat je wilt dat het in de toekomst nooit meer gebeurd. Mocht ze je vergeven natuurlijk.

Vertellen vreemdgaan aan partner MAN MAN

Ga er niet vanuit dat je partner bij je blijft

Je moet je even realiseren dat je je geliefde zojuist één van de ergste dingen hebt geflikt die je kan flikken in een relatie. Natuurlijk is optimistisch blijven goed, maar je kunt niet verwachten dat het zomaar is opgelost. Je zult geduld moeten hebben en heel belangrijk, haar keuze hoe dan ook moeten accepteren.

Wanneer je graag je relatie wilt behouden dan had je in eerste instantie nooit vreemd moeten gaan. Maar oké, het is gebeurd en je moet door. Weet echter wel dat jullie relatie een grote deuk heeft opgelopen en je een aantal beloftes zult moeten maken aan de ander om het vertrouwen terug te winnen. Jullie relatie zal de komende tijd niet zijn zoals hij altijd was, maar de ander zal moeten nadenken over de relatie. Hopen op het beste en je voorbereiden op het slechtste zullen we maar zeggen.

Ben je echter al vaker vreemdgegaan dan zul je toch eens moeten gaan nadenken of een monogame relatie iets is voor jou. En ook al is het geen excuus, wellicht  zit vreemdgaan verbogen in je DNA.  Hoe dan ook: Je hebt genoeg om over na te denken…