Avocado’s kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken

De avocado is een veelzijdige vrucht waarmee je verschillende kanten op kunt. Je kunt ze los eten, op brood doen, verwerken in de salade, toevoegen aan je pokébowl of pureren tot een guacamole. De rijpheid van de vrucht zorgt echter veelvuldig voor problemen: soms is de avocado te rijp, zelfs als het gaat om de ‘eetrijpe’ variant.

Anderzijds is de vrucht soms erg snel overrijp, waardoor je hem alleen nog kunt gebruiken voor guacamole of jammer genoeg moet weggooien. De laatste optie is natuurlijk erg zonde, want avocado’s zijn erg duur én niet zo heel goed voor het milieu. Een avocado heeft namelijk enorm veel water nodig om te kunnen groeien en behoeft genoeg ruimte, dus moeten er veel bomen voor worden gekapt. Het is dus belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de vrucht als je deze hebt gekocht. Wil je dus geld besparen? Lees dan hieronder hoe je een avocado kan invriezen.

Een eetrijpe avocado kun je in het geheel of in stukjes invriezen

De makkelijkste manier om een avocado langer te kunnen bewaren is door deze in te vriezen. Dit kan op verschillende manieren: in zijn geheel, maar bijvoorbeeld ook in stukjes. Als je voelt dat de avocado rijp is, maar je hebt nog geen tijd om hem op te eten kun je deze gewoon met schil en al in de vriezer leggen. De vriezer bewijst nog maar eens een echte life saver te zijn, want je kunt hier eigenlijk alles voor langere tijd bewaren. Dat geldt ook voor de avocado, die je gerust 4 tot 6 maanden kunt invriezen. Als je hem nodig hebt, leg je de avocado even twintig minuutjes in een bak met warm water en hij is ready-to-eat! Bekijk hieronder in de Instagram-video hoe dat in zijn werk gaat:

Als je wat meer tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om de schil en de pit ter verwijderen, om de avocado vervolgens in stukjes te snijden. Het voordeel van de avocado in stukjes invriezen is dat je deze niet hoeft te ontdooien in water, maar gewoon op kamertemperatuur. Het nadeel van deze methode is dat er verkleuringen kunnen ontstaan, maar dit kun je gemakkelijk oplossen door er wat citroen-of limoensap overheen te druppelen voordat ze de vriezer in gaan. Mocht je zin hebben in een halve avocado of slechts de helft nodig hebben voor een recept, dan kun je de andere helft voorlopig in de koelkast bewaren. Belangrijk is dan wel dat je hem bewaart in folie, de pit laat zitten en dat je opnieuw een beetje citroen-of limoensap gebruikt om verkleuring te voorkomen.

Lees ook waarom avocado’s gezond zijn.