Verschillende experts geven hun mening

De experts zijn het met elkaar eens dat elkaar elke dag zien tijdens de beginfase van je relatie juist averechts zal werken. Zo geeft relatiedeskundige Jennifer Silverstein aan dat het funest kan zijn wanneer je elkaar meer dan één keer per week ziet in de beginfase. Ondanks dat het logisch is dat verliefde stellen juist zo vaak mogelijk met elkaar willen zijn, is het toch beter voor het verloop van de relatie om dit te beperken.

Deze zogenoemde een-keer-per-week-regel is volgens experts namelijk de sleutel tot een goede relatie. Ook psycholoog Seth Meyers raadt het mensen sterk aan om elkaar, vooral in de eerste maand van de relatie, maximaal één keer per week te zien. “Als je heel snel heel veel tijd met iemand spendeert die je net kent, dan creëer je een vals gevoel van intimiteit en verbondenheid.” Verder geeft hij aan dat je al snel het gevoel krijgt dat je erg veel tijd en aandacht aan iemand besteedt als je elkaar te vaak ziet, zonder dat je die persoon ook echt goed leert kennen. Je gaat minder snel de diepte in omdat je elkaar zo vaak ziet en dus niet écht goed de tijd neemt voor elkaar.

Verder zullen dit soort relaties ook net zo snel eindigen als dat ze begonnen zijn omdat gevoelens van urgentie en sterke aantrekkingskracht niet per se betekenen dat het de juiste persoon voor je is. Juist door jezelf te beperken en een wekelijkse date in te plannen, leer je je nieuwe liefde langzaam, maar op een betere en diepgaandere manier kennen. Uiteraard spreken we hier vooral over de datingsfase en de beginfase van relaties, want vroeg of laat gaan mensen samenwonen en kan je er bijna niet omheen dat je elkaar iedere dag ziet. Maar om de relatie een grotere kans van slagen te geven is het dus verstandig om in de beginfase constant op elkaar lip te zitten. En zeg nu eerlijk, zo gaat de spanning er ook al snel vanaf. Toch?

Is het tijd voor de volgende stap in jullie relatie? Lees ook over de gemiddelde leeftijd waarop stelletjes gaan samenwonen.