Hoe vaak doen mensen het?

Veel stellen vragen zich op een bepaald moment af hoe vaak ze per week met elkaar het bed in duiken. Maar dat is helemaal geen relevante vraag. Elk stel heeft namelijk een andere hoeveelheid zin in de daad. Zo kan het ene stel het elke dag doen, terwijl het andere stel het maar één keer maand doet. Het hangt dus heel erg af van de twee partijen in de relatie. Maar hoe vaak doen mensen het op hun twintigste, dertigste en veertigste?

Gemiddeld aantal per leeftijd

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, mensen tussen de 18 en 29 jaar oud hebben de meeste spannende avonturen met elkaar. Natuurlijk niet heel gek, want dan ben je meestal topfit. Gemiddeld doen mensen in deze leeftijdscategorie het ongeveer twee keer per week, wat betekent dat ze per jaar 104 keer een spannend moment onder de lakens beleven. Wanneer je de 30 bent gepasseerd, neemt dat iets af: meestal hebben mensen dan 84 keer per jaar, een gemiddelde van 1,6 keer per week. Wanneer je weer tien jaar ouder bent en dus over de 40 bent, is het meestal één keer per week en dat zou uitkomen op zo’n 52 keer per jaar.

libido

Hoe kan de zin in een vrijpartij afnemen?

Meestal ben je tussen de 20 en 30 nog zorgeloos en heb je daardoor heb je vaker zin. Na je dertigste komen er toch wat verantwoordelijkheden bij waardoor je misschien minder zin of tijd hebt onder de lakens. Ook zakt het testosteron-gehalte in je lichaam een beetje. Over het algemeen hebben mannen toch nog vaker zin dan vrouwen dat hebben. Dat is simpelweg omdat mannen veel meer testosteron in ons lichaam hebben. Ná je veertigste neemt je conditie meestal ook wat af, waardoor je sneller moe bent en daardoor minder behoefte hebt om een wilde nacht te hebben.