Is het goed om je parfum te deppen of wrijven?

Het is een reflex waar we allemaal schuldig aan zijn: het wrijven van je polsen nadat je er parfum op hebt gespoten. Maar experts zeggen dat inderdaad de wrijving van je polsen na het spuiten van parfum de geur kan beïnvloeden. ‘Het wrijven is een reflex, omdat het parfum nat aanvoelt op je huid. We willen het sneller doen drogen, en daarom wrijven we, maar dat is dus geen goed idee.’ In de winkel ruik je in principe ook pas aan je parfum wanneer het droog is, dan is namelijk de overheersende alcoholgeur verdwenen.

 

Hoe kan je beter je parfum opdoen?

Het is slim om te zwaaien met je polsen nadat je parfum hebt opgespoten. Dep of wrijf dus niet. Dit helpt net zo goed en je beïnvloedt de geur niet. Spuit twee keer je parfum op je polsen, één keer op je borst en één keer op de achterkant van je nek. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit de beste plekken zijn om een geurtje aan te brengen, gebaseerd op bewegingen die je lichaam door de dag heen maakt.

horace parfum mannen goedkoop lekker

Parfum

Mannen €18 Shop nu

Tips om je parfum langer te ruiken

Op een droge huid zal het vocht uit je parfum snel in de huid trekken, dan verdwijnt de geur van je parfum dus ook sneller. Probeer je huid dus ook goed te hydrateren, gebruik bijvoorbeeld lotion of crème (natuurlijk met wel een neutrale geur, anders ruik je je parfum niet meer) voor het gebruiken van parfum. Naast het langer ruiken van je parfum houd je jouw huid dus ook nog beschermd. Omdat zo’n laagje crème of bodylotion beschermt tegen de uitdrogende werking van de alcohol in parfum. Klinkt top toch!

Ook kan je jouw parfum het beste opdoen na het douchen. Je lichaam is dan een stuk warmer, maar je huid neemt ook de parfum beter op. Door het meteen op te spuiten voor je jezelf aankleedt, voorkom je ook vervelende vlekken in je kledingstukken. Benieuwd naar nog meer tips? Check dan deze tips hoe jij jouw parfum de hele dag blijf ruiken.