Onderzoek laat hoe hoe vaak mannen hun bed verschonen

Uit onderzoeken en enquêtes is gebleken dat mannen tussen de 18 en 24 jaar het minste hygiënisch zijn als het gaat om hoe vaak zij hun bed verschonen. 45% van deze groep verschoont zijn bed 1 keer in de 3 á 4 maanden. Terwijl een groep van 12% toegeeft dat ze het alleen doen als ze eraan denken. Dat kan dus betekenen dat zij het nog minder doen. Vaak zeggen ze dat het niet nodig is omdat ze er toch zelf in slapen. Dit is echter niet waar.

hoe vaak bed verschonen

Waarom is een schoon bed belangrijk?

Naast dat het lekker aanvoelt, is het ook erg belangrijk om je bed te verschonen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat alle bacteriën, huidcellen en zweetvlekken uit je bed verdwijnen. Als je je bed niet verschoont kunnen er ook schimmels en ongedierte in komen die weer kunnen zorgen voor verschillende infecties. Daarom wordt aangeraden om minimaal twee keer per week je bed te verschonen. Natuurlijk heb je hier niet altijd zin in en/of tijd voor en is één keer in de twee weken ook nog goed.

Ben jij vandaag niet vooruit te branden terwijl je wel een goede nachtrust gehad hebt? Lees dan waarom je nog moe bent als je goed geslapen hebt.