Ga er goed voor zitten

Als je last van je maag hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk je ‘hart luchten’. Als je dan uiteindelijk op het toilet bent gekomen, kan het zijn dat ‘het echte werk’ gewoon niet lukt. Het blijkt nu dat alles een stuk makkelijker gaat wanneer je gaat hurken. Buig dus voorover op het toilet en zet een krukje onder je voeten. Als het goed is ‘loopt alles nu soepeltjes’.

Neem een darm dutje en heb geen last van je maag

Wat veel mensen vaak doen is dat ze na het eten gelijk weer aan de gang gaan. Dat is dus hartstikke slecht voor je. Gun je darmen na het eten even een paar minuten rust. Zo kan jouw spijsvertering uiteindelijk goed verlopen.

Hoe kan je je stoelgang verbeteren? 5 goede tips

Eet lekker veel vezels

Het is ook belangrijk om lekker veel vezels naar binnen te werken. Dit zorgt ervoor dat je meer moet poepen. Eet producten als pasta’s, brood, aardappelen en peulvruchten en je zal sneller naar de wc moeten.

Kauw vaker op je eten om geen last van je maag te krijgen

Je wilt het natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken voor je darmen. Zorg er dan voor dat je 24 keer op je eten kauwt voordat je het doorslikt. Het klinkt misschien overdreven, maar het zal echt helpen om je stoelgang te verbeteren.

hoe spijsvertering verbeteren stoelgang

Wissel de rust af

Je hebt gelezen dat het goed voor je is als je een dutje neemt na het eten. Dit is ook zeker goed voor je, maar na dat dutje is het dan ook belangrijk dat je even goed gaat bewegen. Hierdoor wordt de voedselmassa in beweging gebracht en kan je spijsvertering van start gaan en krijg je geen last van je maag.

Wil je graag meer tips? Lees hier 5 tips die jou van je buikpijn afhelpen.