De carrière van Alistair Overeem

De 43-jarige in het Verenigd Koninkrijk geboren Overeem is al lang actief als kickbokser en MMA-vechter. Al op 17-jarige leeftijd bokste hij zijn eerste wedstrijd. In zijn carrière wist hij onder meer Strikeforce-kampioen in het zwaargewicht te worden, één van de grootste MMA-organisaties ter wereld. Daarnaast wist hij in 2010 de K-1 World Grand Prix op zijn naam te schrijven, een jaarlijks terugkerend kickboksevenement waarin de acht beste K-1-vechters van dat jaar strijden om de wereldtitel. Tot dusver is Overeem de enige die allebei deze titels wist te winnen.

Alistair Overeem doet verbazing opwekken met foto’s van gewichtsverlies

Maar van dat zwaargewicht lijkt weinig meer over. Overeem werd in maart 2023 liefst 12 maanden geschorst, hem uit de top 10 van de ranglijsten gehaald en moet hij een deel van het prijzengeld van het gevecht tussen Badr Hari en hem inleveren. Die 12 maanden schorsing geven hem natuurlijk behoorlijk wat tijd om te reizen en dat doet hij dan ook veelvuldig. Bij een tripje in Warsaw plaatste Overeem foto’s van hem met collega-kickbokser Arkadiusz Wrzosek. Er valt de fans gelijk iets op: Overeem is heel erg afgevallen.

De reacties liegen er dan ook niet om: “Zo mager als wat”, schrijft de één. “Heb je doping opgegeven?”, vraagt de ander. Weer een ander vraagt zich af of het gewichtsverlies bedoeld is, of niet: “Ben je oké?”, zo luidt een scala comments. Dat is nog lang niet alles, overigens… Alistair heeft zelf nog niet gereageerd over de zichtbare verandering.

Bekijk de foto’s hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alistair Overeem (@alistairovereem)