Helpt eten tegen buikpijn?

Het zijn niet de meest spannende voedingsproducten in dit lijstje. Maar aan een goede maaltijd heb je met buikpijn toch weinig behoefte, als het je maar helpt om je weer beter te voelen. Dat is met deze vijf etenswaren inĀ  ieder geval mogelijk.

 

5 producten die je kunt eten tegen buikpijn

1. Banaan helpt tegen buikpijn

Wanneer je last hebt van buikpijn, kan een banaan de redder in nood zijn. Dit stukje fruit kalmeert jouw spijsverteringsstelsel. Daarnaast bevat het pectine, je maag en darmen gaan goed op deze voedingsstof.

2. Crackers, droog maar effectief

Wanneer je gaat eten om van je buikpijn af te komen, wordt het niet veel spannender dan droge crackers. Maar juist omdat ze licht en goed verteer zijn, is het een classic onder buikpijn-voedsel.

buikje mannen

3. Kruidenthee

Grote kans dat je door de buikgriep totaal geen honger hebt, maar misschien dat het drinken van een theetje makkelijker gaat. Verschillende smaken hebben diverse voordelen. Rooibos helpt bij het ontspannen van je spieren, kamillethee helpt tegen misselijkheid en de gemberthee gaat je helpen bij misselijkheid en gezondheid.

4. Gelatine, voedzaam en goed tegen buikpijn

Gelatine is ook goed verteerbaar en behoorlijk voedzaam. Daarom is het goed om bijvoorbeeld een gelatine puddinkje naar binnen te gooien voor een spoedig herstel van jouw maagklachten.

5. Appelmoes

Appelmoes, wie was er als kind niet gek op. Buikpijn is een goed excuus om opnieuw een pot van dit licht verteerbare spul open te trekken. Wel is het dan verstandig om hier niet met vettige friet in te dompelen, want dat zal uiteindelijk niet goed gaan.

Hopelijk kom jij nu wat sneller van jouw buikpijn af. Sterkte!