1. Ontspan

Om socialer te worden, moet je kalmeren. Het is essentieel om over te komen alsof je er echt wil zijn. Neem de tijd om jezelf mentaal voor te bereiden door een paar keer adem te halen.

2. Oefen met praten met vreemden

Als je wil leren hoe je socialer kunt worden, is dit een goede gewoonte om te proberen. De volgende keer dat je bij de bushalte staat, zeg je gewoon wat tegen de persoon naast je. Als je in de rij staat bij de supermarkt, maak dan een opmerking over hoe druk het is. Dit kan voor sommige mensen absoluut beangstigend zijn.

Maar de meeste mensen zijn aardig en ze zullen je kop er niet af bijten. Je hoeft geen gesprek te hebben, een korte opmerking is voldoende om je sociale zelfvertrouwen te vergroten.

3. Stel kleine doelen voor jezelf

Als je extreem introvert of verlegen bent, kan de gedachte om eropuit te gaan om nieuwe vrienden te maken een beetje overweldigend lijken. Begin dus klein. Bepaal een bepaalde hoeveelheid sociale activiteit die voor jezelf acceptabel lijken. Werk vanuit daar verder.

4. Zoek een hobby

Met ‘een hobby zoeken’ bedoelen we geen hobby waarbij jij in je eentje actief bent. Zoek een hobby waarvoor andere mensen nodig zijn. Doe wat je leuk vindt en sluit je dan aan bij anderen die het ook leuk vinden om te doen.

10 tips om een socialer persoon te worden

5. Wijs sociale activiteiten niet af

Soms worden introverte of verlegen mensen door andere mensen gevraagd om te socializen, maar ze slaan de uitnodigingen af. Doe dat niet! Je kunt altijd tijd alleen doorbrengen. Zorg er voor dat je zo vaak mogelijk ‘ja’ zegt als iemand je vraagt ​​om rond te hangen.

6. Zoek uit jezelf contact

Dit is misschien buiten je comfortzone, maar dat is goed. Het maakt niet uit wat je doet, het enige dat telt is dat je contact begint te zoeken. Het is mogelijk dat je je vriendschappen een beetje hebt laten glijden zonder het te beseffen.

8. Neem af en toe een pauze tijdens het socializen

Als je naar buiten moet en een tijdje alleen moet zitten, doe dat dan. Het is nog altijd oké om gewoon even een lekker momentje voor jezelf te hebben. Iedereen heeft dat nodig.

9. Blijf bij een meer sociale vriend

Als je een sociale vlindervriend hebt, neem die dan mee. Dit stelt je in staat om achterover te leunen en ze de touwtjes in handen te laten nemen. Het zorgt er ook voor dat het lijkt alsof je veel socialer bent dan je bent. Dit is een goede tussenstap.

10. Zorg ervoor dat je regelmatig oefent

Als je een hekel hebt aan socializen, heb je simpelweg positieve ervaringen nodig. Daarom moet je eropuit gaan om socialer te worden. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je het niet te vaak doet, maar net genoeg om eraan te wennen.

Ook kan je, hoe geweldig je ze ook vindt, jezelf weleens irriteren aan je vrienden. Dit zijn de 5 grootste irritaties onder vrienden.