Wat zijn de grootste irritaties onder vrienden?

Met je vrienden ga je zoveel om dat ze uiteindelijk als familie voor je gaan voelen. Met je familie, broers en zussen heb je ook weleens ruzie of je hebt regelmatig dingen waaraan je je irriteert. Je hebt ook zo je irritaties onder vrienden. Check de meestvoorkomende frustraties hieronder:

1. Gierige vrienden

Bijna iedereen heeft er wel zo’n vriend tussen zitten, de gierige vriend. Als jullie een avondje wat gaan drinken op het terras, zou je denken dat je de rekening gewoon door het aantal personen deelt. Dat ene biertje dat iemand meer of minder heeft gehad maakt niet zoveel uit, maar voor de gierige vriend wel. Hij weet namelijk precies dat hij een biertje minder heeft gedronken. Ook is hij precies die ene guy die het zo lang mogelijk probeert uit te stellen om een rondje te halen. En mocht hij ooit iets voor jou betalen, dan kan je erop rekenen dat je een Tikkie ontvangt van 5 euro. Geef maar toe, deze vervelende gozer kennen we allemaal.

2. Altijd te laat komen

Afspreken met vrienden is al een ding op zich, maar op tijd afspreken is al helemaal het toppunt. Je spreekt om 21:00 af, maar toch zijn er altijd die vrienden die altijd te laat komen. Dan gaat het niet om een paar minuutjes, maar als je ze om 21:15 belt waar ze zijn dan liggen ze nog in bed en moeten ze nog douchen. Zo héél erg is het ook weer niet wanneer je thuis aan het wachten bent, maar het wordt wel knap vervelend als jij in je eentje op het terras zit te wachten tot hij eindelijk verschijnt.

irritaties vriendengroep

3. Nooit kunnen afspreken

Met een groot deel van je vrienden zit je elk weekend wel een biertje te drinken, maar er zijn ook van die vrienden die nooit – maar dan ook echt nooit- kunnen. Dan gaan het er niet om dat deze vriend moet werken, want daar heeft niemand moeite mee. Dat is geen irritatie, maar een verplichting en een ambitie van diegene. Maar als de vriend nooit kan afspreken omdat hij constant met zijn vriendin is, dan vindt hij haar toch wat belangrijker dan zijn vrienden. Zaterdagen zijn voor de mannen toch?

4. Vrienden die geen moeite doen voor de vriendschap

Als jij bij bepaalde vrienden altijd maar moet vragen of ze kunnen afspreken terwijl er nooit moeite vanuit hen gedaan wordt, dat is een hele grote irritatie. Vriendschap moet van twee kanten komen en jullie moeten allebei actie ondernemen om jullie band te onderhouden. Misschien wel de grootste irritaties aan vrienden.

5. Een vriend die denkt dat zijn wil wet is

Overleggen met vrienden is soms lastig, zo moet je bijvoorbeeld beslissen waar je gaat eten. Iedereen geeft zijn mening, maar later kom je wel tot een compromis waar iedereen soort van tevreden mee is. Behalve bij die ene vriend, die ook niet meegaat als er niet gebeurt wat hij wil. Vermoeiend? Jazeker.

Je ergert je dus vaak genoeg aan je vrienden. Aan wie jij je ook kunt ergeren, is je vriendin. Lees ook de grootste irritaties in relaties.