Waaraan ergeren mannen zich soms in een relatie?

Laten we vooropstellen dat je waarschijnlijk ongelofelijk veel van jouw vriendin houdt en dat ze in jouw ogen de allerleukste is. Toch kan het voorkomen dat er wat kleine ergernissen zijn die weleens voorkomen in jullie relatie. Maak je geen zorgen, want die universele ergernissen komen vaker voor dan je denkt. Dit zijn tien voorbeelden van kleine irritatiepuntjes waarvan je er vast een paar herkent.

 

1. Kleding stelen

Waar is die sweater van je? En dat shirt had je toch in je kast gelegd? Kan jij een kledingstuk niet vinden, dan kan het zomaar zijn dat jouw vriendin die – zonder te vragen – heeft geleend. Het staat leuk plus het is een goed teken dat ze je kledingstijl kan waarderen, maar soms kan het ook erg onhandig zijn.

2. Zeuren over een avondje uit met je vrienden

Hoe leuk je het ook vindt om samen tijd door te brengen, kan het ook voorkomen dat jij even een avond met je vrienden op pad wil. Je kijkt op zo’n moment niet veel op je telefoon waarschijnlijk om aandacht voor je vrienden te hebben. Eén van de erfenissen die weleens kan voorkomen, is dat jouw vriendin vervolgens wel érg veel vragen stelt. ”Wanneer kom je thuis?” ”Wij zouden toch wat doen?” en ”Mag ik ook mee?” zijn van dat soort vragen.

irritaties relatie

3. Romantische films en series willen kijken

Met Valentijnsdag vinden we het echt niet erg om een romantische, droge komedie te kijken. Maar elke week? Dat hoeft nou niet per se. Er zijn immers genoeg andere spannende en vermakelijke films en series te vinden op Netflix.

4. Willen knuffelen terwijl jij ruimte wil in bed

Tuurlijk, het komt echt wel voor dat we in bed tijd en aandacht voor haar hebben. Graag zelfs! Wil jij na een lange werkweek even rustig uitslapen en heb je dus even je ruimte nodig? Dan kan het behoorlijk vervelend zijn als je vriendin constant op jouw helft ligt en alleen maar wil knuffelen.

5. Dekens stelen in bed

Nog iets wat heel irritant is aan samen slapen: dekens stelen! Zeker als jij een onrustige slaper bent, is het niet fijn als je vriendin (hopelijk zonder dat ze het doorheeft) wel erg veel dekens naar haar kant van het bed trekt.

6. Lang doen over klaarmaken

Jullie hebben een date voor de boeg. Of je nou een drankje gaat doen, uit eten gaat of misschien naar een feestje gaat, waarschijnlijk ben jij binnen een kwartier ready. Is je vriendin na een uur nóg bezig in de badkamer? Dan kan het zomaar zijn dat jij dit vermoeiend vindt.

ergernissen vriend vriendin

7. Je vindt overal lange haren

Lange haren kun je vrijwel overal terugvinden. Vooral in de badkamer, maar op het meubilair of op kleding van jou (zie punt 1) komen ze ook regelmatig voor. Niet altijd prettig, hoe mooi haar lange krullen ook zijn.

8. Zeggen dat ze geen honger heeft en dan jouw portie friet opeten

Welke man heeft dit niet meegemaakt? Jullie doen een bestelling in een restaurant en zij geeft aan niet veel trek te hebben. Prima, natuurlijk. Maar zodra jouw frietjes of andere bestelling wordt geleverd, kan ze het opeens tóch niet laten om behoorlijk veel van jouw bord mee te snoepen.

9. Ze kijkt teveel op haar telefoon

Je zit net in een goed gesprek samen, wil haar een brandende vraag stellen, maar opeens krijgt ze een appje binnen. Of jullie eten wordt geserveerd en er moeten meteen tien foto’s voor op social media worden geplaatst. Is jouw vriendin iemand die constant haar mobieltje tevoorschijn tovert? Dan kan dat ook vervelend zijn.

10. Wanneer ze niet weet wat ze aan wil

Dit punt sluit natuurlijk een beetje aan bij punt 6. Vaak zie je misschien geen eens het verschil tussen jurkje 1, 2 en 3, maar zij kan er maar over blijven twijfelen. Niet ideaal dus, zeker als jullie op het punt staan om te laat te komen bij een afspraak. Bovendien gaat ze jouw mening vragen en waarschijnlijk is ieder antwoord dat je geeft fout. Want waarom is jurkje 1 in jouw ogen beter dan jurkje 2? Het maakt je gewoon niet zoveel uit en je geeft maar een vluchtig antwoord om van de vraag af te zijn. Pas op dat je dit niet ongeïnteresseerd doet, want dan duurt het alleen maar langer.

Kijk, boven genoemde ergernissen zijn natuurlijk niet een teken dat jullie niet gelukkig zijn samen. Twijfel jij daar toch over? Check dan de 7 kenmerken van een gelukkige relatie.