Verschillende manieren om je sjaal te knopen

Een Canadese man laat op zijn Instagram verschillende styling tips zien, waaronder het knopen van de sjaal. Vooral in deze koude maanden komen deze tips goed van pas. Hij laat in zijn video zien hoe de sjaal het best geknoopt kan worden. Check het hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nando Sirianni (@nandosirianni)

 

1. Standaard knopen

Deze manier van knopen van de sjaal is al redelijk bekend. Je vouwt hierbij de sjaal dubbel, waardoor er een lus ontstaat. De sjaal vouw je zo om je nek dat de lus aan de ene kant hangt en de twee uiteindes van de sjaal aan de andere kant. De twee uiteindes rijg je door de lus heen. Trek de sjaal zodanig aan dat die voor jou strak genoeg zit. De twee uiteindes van de sjaal laat je nonchalant hangen.

welke kleur sjaal past bij mijn winterjas 1

sjaal

zwart €189 Shop nu

 

2. Onder elkaar door knopen

Dit is een wat creatievere manier van knopen. Met een sjaal kan je namelijk een heleboel doen. Bij het onder elkaar door knopen van de sjaal vouw je de sjaal zo om je nek dat de twee uiteindes met elkaar gelijk hangen. Eén uiteinde vouw je nog een keer om je nek heen. Nu zit er een lus om de nek en zijn de uiteindes ongelijk. Knoop de twee uiteindes onder de lus door. Laat de twee uiteindes hangen en trek de sjaal aan totdat die strak genoeg zit.

welke kleur sjaal past bij mijn winterjas

Sjaal

blauw €139 Shop nu

 

3. Gevlochten knopen

Tot slot de manier waarbij je de sjaal gevlochten knoopt. Hierbij vouw je, net als bij het standaard knopen, de sjaal dubbel. Vouw hem dan zo om je nek dat de lus aan de ene kant hangt en de uiteindes aan de andere kant. Eén uiteinde rijg je door de lus heen. Vervolgens draai je de lus met 180 graden en rijg je het andere uiteinde door de lus heen. De sjaal is nu in elkaar gevlochten. Dit is wellicht de meest stijlvolle manier om je sjaal te knopen.

sjaal

sjaal

bruin €139 Shop nu

 

Weet jij niet zo goed welke kleur sjaal je moet aanschaffen? Bekijk dan welke kleur sjaal bij jou winterjas past.