Te kale wangen voor een baard? Probeer een sikje te laten groeien

Het sikje kan je onderverdelen in twee modellen: de grand goatee (met snor) en de petite goatee (zonder snor). Vooral om die laatste gaat het. Het model is relatief simpel en past in principe bij elke haarstijl, ook bij haarstijlen voor een terugtrekkende haargrens. Een goed vormgegeven sikje is ideaal voor jonge mannen van begin 20. Dat wil niet zeggen dat het gebonden is aan een specifieke leeftijd, maar de wat oudere man kiest normaal toch voor een wat vollere baard. Heb je van nature te weinig haargroei, dan is een sikje ideaal. Je kunt de ongelijkmatige verdeling van je gezichtsbeharing dan mooi camoufleren en de aandacht verleggen naar je sikje. Geen idee hoe je die perfecte sik moet laten groeien? Lees dan gauw verder.

 

Welke stijl sik kan je het beste laten groeien?

Nu je alle voordelen en redenen weet om een echte sik aan te meten, is het verstandig om eerst de juiste stijl te bepalen. Laten we eerlijk zijn: slanke, hoekige gezichten zijn het geschiktst voor een mooi sikje. Is dat het geval, zorg er dan voor dat de sik niet te lang wordt, anders oogt je gezicht snel te mager. Aan de andere kant is een mooie sik een prima manier om een ​​rond gezicht er wat slanker uit te laten zien. Is het lastig om de juiste vorm te kiezen? Geen nood! In veel gevallen is een sik minder afhankelijk van je gezichtsvorm in vergelijking met een baard. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen rekening moet houden met de rondingen van je kin of de hoek van je kaak bij het groeien van de ideale sik. Let er juist wel op, maar weet dat een ronde of driehoekige gezichtsvorm geen dealbreker voor een specifieke stijl hoeft te zijn.

hoe sik groeien

Het bijhouden van je sik

Het bijhouden van je sik is eenvoudiger dan je denkt. Zorg er in ieder geval voor dat je beschikt over een goed scheerapparaat. Uiteraard staat niets je in de weg om het met een gewoon scheermes te doen, maar je zult merken dat het dan wel een stuk lastiger is. Investeer dus in een goed apparaat. Je zult merken dat je er dan langer plezier van hebt.

1. Begin met trimmen

Je begint met het trimmen van je snor. Houdt rekening met een maximale lengte van 3-5 mm. Deze lengte maakt het een stuk eenvoudiger om je sikje te stylen. Check de kam(men) van je tondeuse voor een goed resultaat.

2. Vorm geven

In de tweede stap ga je de omtrek van je sik bepalen. In deze stap is het verstandig om rekening te houden met de vorm van je gezicht zodat het perfect aansluit. Heb je een wat langer gezicht, kies dan voor een wat breder model.

3. Onder de lip

Je sik begint te groeien en al wat meer vorm te krijgen. De derde stap is het vormen van de beharing onder je onderlip. Standaard kies je voor een wat ronde vorm of juist een mooie driehoek. Ga secuur te werk zodat je een prima eindresultaat behaald.

4. Knip de sik op lengte

Vind je het lastig om met de tondeuse of je scheerapparaat de lengte van je sik bij te werken? Gebruik dan de ouderwetse schaar. Ook hiermee kun je heel precies de lengte van je sik gaan bepalen.

5. De finishing touch van je sik

Heb je alle stappen gevolgd, dan kun je nu de overgebleven plekken onder handen nemen. Denk hierbij aan de wangen en de nek. Vergeet niet om ook de haren rond je snor te trimmen voor een optimaal visueel effect.