1 Je bent een fantastische spaarder

Zodra rijke mensen hun salaris binnen hebben beginnen ze met sparen. Dankzij hun spaargeld kunnen ze profiteren van kansen als ze zich voordoen. Lees ook hoeveel procent jij van jouw salaris moet sparen.

2 Je hebt verschillende inkomstenstromen

De meeste mensen met een hoog inkomen zijn niet afhankelijk van één geldbron. Vaak hebben ze meerdere inkomstenstromen. Ze zijn niet alleen afhankelijk van het loon en gaan ze opzoek naar andere manier om aan geld te komen.

3 Je bent een aanhoudend persoon

Ook zijn rijke individuelen vasthoudend. Als ze bijvoorbeeld bij de eerste poging falen dan zullen ze het op een andere manier proberen of terug gaan om de fout te herstellen. Wanneer een methode niet tot het gewenste resultaat leidt zullen ze andere methodes proberen totdat het wel aan de eisen voldoet.

Aanhoudend persoon

4 Je hebt ambitieuze doelen

Mensen die een grote kans hebben om rijk te worden beginnen met een kleine investering en zien hun spaargeld toenemen. Dit betekent dat ze uiteindelijk grotere doelen kunnen maken en deze ook weten te bereiken.

5 Je bent een risiconemer

Voordat je een volle portemonnee hebt zou je eerst een risico moeten nemen. Dit is door de geschiedenis heen ook bewezen. Deze risico’s bevinden zich vaak in het financiële gebied. Het betekent niet dat je zomaar overal in moet gaan investeren, want er moet eerst wel onderzoek gedaan worden, zodat je niet een verkeerde beslissing maakt.

6 Je bent fanatiek belegger

Bij punt 2 werd al genoemd dat rijke mensen vaak meerder inkomstenstromen hebben. Eén van deze inkomsten is vaak via een belegging. Of ze kopen aandelen van opkomende bedrijven wanneer de prijs nog laag is en verkopen ze zodra het bedrijf gegroeid is. Daarna kunnen ze profiteren van het hogere rendement.

Beleggen

7 Je doet er alles aan om je doelen te bereiken

De rijken onder ons zijn doelgericht. Ze zullen nooit doelen opstellen die onmogelijk te behalen zijn. Ook zijn het mensen die besluitvaardig zijn en op het juiste moment beslissingen kunnen nemen.

8 Je leest veel en je bent ruimdenkend

De meeste mensen met veel geld lezen veel om zichzelf te onderwijzen. Op deze manier weten ze veel op verschillende gebieden of weten ze zichzelf te motiveren of inspireren. Nu je weet welke punten jou gaan helpen om rijk te worden kijk dan ook wat de slechte gewoontes zijn waardoor jij nooit rijk zal worden.