De carrière van Glennis Grace

Glennis Grace is de artiestennaam van Glenda Hulita Elisabeth Batta. De zangeres is geboren op 19 juni 1978 in het prachtige Amsterdam. Als kind was ze al vaak op het podium te vinden en ze wist al op jonge leeftijd dat het podium voor haar bestemd was. In 2005 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival en in de jaren daarna bracht ze haar eigen muziek uit. Maar pas in 2011 brak ze landelijk door met haar deelname aan het derde seizoen van Beste Zangers. In 2012 werd de gelegenheidsformatie Ladies of Soul opgericht, waarmee ze 17 keer in verschillende concertzalen stond. Kortom, deze dame heeft het wat betreft haar carrière gemaakt.

 

In 2018 deed de zangeres mee aan America’s Got Talent. Ze zong hier liedjes van Whitney Houston, Prince en Snow Patrol. Bij haar auditie was de jury laaiend enthousiast en werd ze overspoeld met complimenten. Uiteindelijk haalde ze de finale, maar viel ze net buiten de top vijf. Desalniettemin een indrukwekkende prestatie van de zangeres.

Wat is haar huidige eigen vermogen?

Volgens Reality.nl heeft Glennis Grace verschillende bedrijven waarmee ze haar geld verdient. Een van deze bedrijven is G Note B.V., dat werd opgericht in 2013. De activiteiten vinden plaats in de ‘Beoefening van podiumkunst’ branche. Duidelijk. In 2019 was het eigen vermogen van deze b.v. zo’n 577.000 euro. Een jaar later stortte dat bedrag in naar 113.000 euro. Dat betekent dat ze in één klap bijna een half miljoen euro misliep. Dit bedrag verdiende ze niet terug met de hulp van haar andere bedrijf, Glennis Grace Holding B.V.. Hier steeg het eigen vermogen slechts 35.000 euro. Dat betekent dat de zangeres in 2019 nog een miljonair was en die titel in één keer kwijtraakte.

Al eerder schreven we over het hoe duur een optreden van Glennis Grace is. Helaas willen niet veel mensen haar na de rechtszaak boeken. Het is daarom ook nog maar de vraag hoe ze aan haar inkomen komt en haar huurhuis in Amsterdam, dat 3500 euro per maand kost, kan blijven betalen.