Frans brak door bij het grote publiek met ‘Als sterren aan de hemel staan, in het jaar 1994. En natuurlijk was het nummer ‘Heb je even voor mij’ een van zijn grootste hits. Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein knaapje heeft hij een doel voor ogen: zanger worden. Als hij negen jaar is, brengt hij zelf zijn eerste single uit. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit op eigen kracht, waar hij persoonlijk mee langs de deuren gaat. En zo begon zijn volkszangers-imperium. Hij verkreeg landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love. 

De rijkste Nederlandse volkszanger

Naast zijn carrière als volkszanger heeft hij nóg het een en ander gedaan om deze bovenstaande titel te vergaren. Hij kreeg een realityshow en presenteerde televisieprogramma’s zoals Bananasplit en Vive la Frans. Hij nam deel aan De beste zangers van Nederland, presenteerde Bauer’s Zigeunernacht en sinds begin 2020 is hij samen met zijn familie te zien in De Bauers in Argentinië. Met nog een hoop snabbels tussendoor.

Het vermogen van Frans Bauer

Al zijn hits én programma’s leverde hem een aardig zakcentje op. In 2012 schatte Quote het vermogen van ex-woonwagenkamper op zo’n €31 miljoen, maar in 8 jaar tijd kan er veel veranderen. Alhoewel de beste man altijd vrij bescheiden is gebleven rondom z’n financiële gesteldheid, beschikt hij nog altijd over een bedrag waar je u tegen zegt. Eind 2017 nam Quote voor de tweede keer de proef op de som en kleedde Frans wederom uit, om erachter te komen wat er veranderd is binnen zijn rijkdom. Ze kwamen uit op €14 miljoen. Bauer werd er een beetje ongemakkelijk van en wuifde het weg als onjuist, maar na een aantal bewijzen kon hij niet verder ontkennen.

Het jaar daarop kwam een jaarverslag online van Bauer Holding, waarin werd getoond dat hij nog meer stapels geld aan zijn arsenaal heeft kunnen toevoegen. Zo zie je maar dat een volkszanger in zo’n klein land als de onze flinke knaken kan verdienen.