Hoe draag je een overhemd onder een trui?

Ondanks dat het voor vrijwel iedere gelegenheid een geschikte outfit is, betekent niet dat het altijd goed staat. Het moet als eerst natuurlijk goed bij jou passen als persoon én het is van groot belang dat je het op de juiste manier draagt. Ons, en vele anderen met ons, is het opgevallen dat veel mannen fouten maken bij deze outfit.

Daar hebben we een oplossing voor. Wil je vanaf nu altijd je overhemd op de juiste manier onder een trui dragen, dan volg je deze drie vuistregels.

1. De punten van de kraag stop je onder de hals van de trui

Als eerst komen we aan bij de kraag. Meestal ziet er een kraag aan het overhemd dat je onder de trui draagt. Het is zelfs van belang dat er een kraag aan zit bij deze look. Maar de fout die vele mannen maken is dat zij de kraag óver de kraag van de trui te vouwen. Stop daarmee! Het is namelijk niet de juiste manier. We snappen dat je de kraag graag wil laten zien, maar niet op deze manier. Je vouwt de punten van de kraag onder de trui. Zo vang je alsnog een glimp op van de kraag, maar op een subtiele manier.

2. De mouwen van het overhemd zijn een beetje te zien

De mouwen van een overhemd zijn vaak erg lang en de onderkant van de mouwen zijn heel klassiek. De fout die regelmatig gemaakt wordt, is dat velen de mouwen van de trui helemaal over het overhemd trekken. Wederom is dit niet de bedoeling. Je zorgt ervoor dat de mouwen van het overhemd onder de mouwen van het overhemd uitkomen. Vouw ze er niet overheen! Zo zie je de mouwen van het overhemd alsnog, maar wederom op een subtiele en formele manier.

3. De onderkant van het overhemd komt deels onder je trui uit

De laatste van de vuistregels gaat over de onderkant van het overhemd. Wederom worden hier regelmatig fouten gemaakt. Het is niet de bedoeling dat je je overhemd in je broek steekt, zoals je normaal gesproken misschien zou doen bij een formele outfit. Op deze manier zou je het overhemd niet onder de trui vandaan zien komen. Het is de bedoeling dat je de onderkant van het overhemd wél ziet. Zorg dat de onderkant van het overhemd een klein beetje onder de trui steekt. Zo zul je de onderkant van het overhemd op een subtiele manier zien.

Door deze vuistregels te volgen zul je deze outfit op de perfecte wijze dragen. Op een subtiele manier zal je het overhemd zien onder de trui. Maar op deze manier blijft het stijlvol en is het niet heel erg opzichtig.

Nu je weet hoe je het best je overhemd onder je trui kunt dragen, is het alleen nog een kwestie van het kiezen van de perfecte kleurcombinatie. Wij geven advies over de beste kleurencombinaties van truien en overhemden.