YouTuber Colin Furze graaft een ‘geheime’ tunnel in zijn achtertuin

De 42-jarige Brit Colin Furze heeft maar liefst 11,9 miljoen volgers op YouTube die al zijn gekke idee├źn bijhouden. Hij heeft over de jaren heen dan ook al heel wat uitgevonden. Zo bedacht hij onder andere het ‘ejector bed’, dat je letterlijk je bed uit gooit wanneer het tijd is om op te staan. Ook bouwde hij zijn eigen hoverbike. Handig is hij dus zeker, die Colin.

Een van zijn grote dromen was het graven van een tunnel en hij heeft hard gewerkt om het waar te maken. Al drie jaar werkt Colin Furze aan een geheime tunnel vanuit zijn huis naar de mancave – een ondergrondse bunker die hij in 2015 bouwde – en dat gaat tot nu toe heel goed. De bunker moet uiteindelijk ook nog met zijn werkplaats verbonden worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door colin furze (@realcolinfurze)

Sinds vorig jaar plaatst Colin video’s waarin hij de tunnel graaft. Eigenlijk is de tunnel dus al helemaal niet zo geheim meer. Ondertussen zijn er al negen video’s waarin je kunt zien hoe de YouTuber te werk gaat. De tunnel ligt ongeveer 1,2 meter onder de grond en is verstevigd met metalen wanden. Het is dus niet zomaar een tunneltje. Je kunt er zelfs gewoon rechtop in lopen. De tunnel is ook nog eens grotendeels met de hand gegraven. Dat is nog eens toewijding!

 

De verkeerde volgorde

Colin deed het proces wel een beetje in de verkeerde volgorde: hij is namelijk al een paar jaar bezig om de tunnel te graven, maar hij heeft pas net toestemming gekregen om dat te doen. Het idee daarachter? Je kunt beter om vergiffenis vragen dan om toestemming. Om die vergunning eindelijk te krijgen moest Furze ook best wel wat moeite doen. Er zitten nu ook wel wat voorwaarden aan: alles moet gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat het veilig is.