De oorzaak van kringen onder je ogen

Donkere kringen zijn over het algemeen hyperpigmentatie, iets wat veroorzaakt wordt door je genen. Andere factoren als voeding, blootstelling aan de zon, en zelfs het weer zijn ook vaak oorzaken hiervan. Daarnaast speelt leeftijd heeft ook een grote rol in het ontstaan van donkere kringen onder je ogen. Bij het ouder worden wordt de huid namelijk dunner en komen de bloedvaten meer naar voren.

De New Yorkse chirurg Dr. Brett Kotlus, vertelt dat naast bovenstaande redenen, ook uitpuilende onderste ooglid vet en een gebrek aan vet of uitholling van de bovenste wang ook wallen kunnen veroorzaken.

 

Hoe kan je donkere kringen minimaliseren?

De behandeling van donkere kringen is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Er zijn wel enkele huismiddeltjes die kunnen helpen om deze aandoening onder controle te krijgen.

Hoewel we hebben uitgelegd dat slaap niet de hoofdoorzaak is van donkere kringen, zal een goede nachtrust zeker veel helpen. Slaaptekort kan ervoor zorgen dat je huid er bleek uitziet, waardoor de donkere kringen meer opvallen. De manier waarop je slaapt kan ook een grote invloed hebben. Door je hoofd tijdens het slapen met een paar kussens omhoog te houden, voorkom je dat vocht zich onder je ogen verzamelt, waardoor ze minder gezwollen lijken.

XY MADE gezichtsreiniger voor mannen Essential skincare mannen dark circle xy made

Essential Skincare + Dark Circle Defence

XY MADE €69,99 Shop nu

Een koud kompres kan helpen de zwelling te verminderen en de uitgezette bloedvaten te krimpen. Dit kan de wallen en donkere kringen verminderen. Het aanbrengen van koude theezakjes op je ogen kunnen ook zorgen dat ze er een stuk frisser ogen. Thee bevat cafeïne en antioxidanten die de bloedsomloop stimuleren waardoor er meer vocht onder de huid kan worden opgenomen.

Geïnteresseerd in meer tips? Bekijk hier nog 6 tips tegen donkere kringen onder je ogen.