Hoe kan je thuis online extra geld verdienen?

Van kleine acties tot aan zelf een online shop beginnen; er zijn talloze creatieve manieren om extra inkomsten te genereren. Wij selecteerden een aantal leuke manieren hoe jij wat meer geld kan verdienen.

1. Verkoop je spullen

Dit kan op heel veel verschillende manieren. Tegenwoordig heeft de trend ‘vintage kleding’ zijn intrede gemaakt tot de modewereld. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Veel apps en bedrijven spelen hierop in. Zo kunnen mensen hun kleding die ze niet meer dragen verkopen. Ook spelletjes en andere dingen kan je op dergelijke websites of apps te koop aanbieden. Op deze manier is online geld verdienen een makkie.

hoe extra geld verdienen thuis online

2. Freelance schrijver / designer

Een freelance schrijver of designer is iemand die werkt zonder bij een bepaald bedrijf te horen. Je opereert als een kleine onderneming of volledig zelfstandig. Als fulltime freelance schrijver of designer is het mogelijk je volledige kost te verdienen. Werk je liever parttime, dan is dit ook mogelijk. De werkzaamheden die je verricht kunnen verschillen, maar net wat je zelf leuk vindt om te doen.

3. Dropshipping webshop

Wat houdt het in? Je begint een eigen webshop waarop klanten producten kunnen bestellen. Deze bestellingen plaats jij bij jou leverancier en die stuurt ze op naar de klant. Zo hoef je zelf geen inkopen te doen en bespaar je kosten van investeringen. Aangezien je geen voorraad hebt hoef je ook geen opslagruimte te huren. Ook heb je hiervoor geen personeel nodig. Je kan het volledig in je eentje draaiende houden. Dropshipping heeft naast voordelen ook nadelen. Juist omdat je de webshop in je eentje draaiende houdt, ben jij ook de enige die aansprakelijk is voor alles. Je ben verantwoordelijk voor een goede klantenservice. Daarnaast heb je op deze markt veel last van concurrenten.

geld verdienen online business beginnen

Het is dus wel belangrijk dat jij je zaken op orde hebt en genoeg tijd hebt om dit te doen. Het belangrijkste is misschien wel je website. Ben je hier een groentje in? Dan moet jij je hier zeker goed in verdiepen. Zo moet je ongetwijfeld webhosting kopen zodat mensen je site kunnen bezoeken. Wil jij je verder verdiepen in het onderwerp webhosting? Dan kan je er zelfs voor kiezen om jouw eigen bedrijf in hosting te beginnen. Met reseller hosting kan jij websites van andere beheren en word je een digital genius. 

4. Online vertaler

Ben jij altijd al goed geweest met talen, maar heb je er eigenlijk nooit iets mee gedaan? Dan is online vertaler worden wellicht iets voor jou. Bedrijven zoeken vooral online vertalers voor documenten, e-books en artikelen. Dit baantje kan je volledig vanuit huis doen. Ideaal dus!

5. Beleggen

Beleggen is een vorm van investeren. Het doel is om je geld te laten groeien. Dit kan je doen door het kopen van aandelen, waarvan jij denkt dat deze later veel meer geld waard zijn. Dit alles kan volledig vanuit huis en zelfstandig gedaan worden. Met beleggen is er geen garantie voor een positief en constant verdienmodel. Je dient risico te nemen.

Wil jij beleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Bekijk dan de tien tips om het beginnen met beleggen makkelijker te maken.