Je natte schoenen snel laten drogen

Nu de zomer achter ons ligt, krijgen we snel te maken met een ongewenst weerfenomeen: regen en sneeuw. In beide gevallen is het funest voor je schoeisel. Afgezien van de nattigheid van de schoenen, is de geur vaak ook niet te harden. Herkenbaar? Met de volgende tips kun je voorkomen dat je urenlang moet wachten tot je natte schoenen echt droog zijn en weer een beetje fris ruiken.

Kranten werken het beste

De belangrijkste tip om natte schoenen te behandelen heeft te maken met de factor tijd. Je schoenen even onder de kachel zetten, zal maar weinig helpen. Ze worden misschien wel kurkdroog, maar met een beetje pech stinken ze nog net zo hard. De beste tip is lekker ouderwets: gebruik oude kranten.

natte schoenen snel droog

Deze kranten (bakpapier werkt ook goed) vervorm je tot proppen en deze stop je in je doorweekte schoenen. Het papier absorbeert namelijk het vocht in je schoenen zodat ze sneller droog zijn. Bijkomend voordeel is dat het ook de muffe geur absorbeert zodat je de schoenen weer redelijk snel kan dragen. Wees overigens wel geduldig, het is niet echt binnen een uurtje voor elkaar. Wil je echt droge schoenen, houdt dan rekening met een periode van ongeveer 24 uur.

Een schoenendroger is de beste oplossing tegen natte schoenen

Heb je wat minder geduld of heb je gewoon geen oude kranten in huis, dan kan je nog iets anders gebruiken. Een schoenendroger is namelijk een gadget waar jij zonder twijfel gelukkig van wordt. Hiermee droog jij je schoenen in een mum van tijd en ben je ook gelijk die nare lucht kwijt. Het grote voordeel is de manier waarop je het apparaat gebruikt: je zet de natte schoenen erop, activeert het programma en dertig minuten laten zijn je schoenen droog en fris. Klinkt ideaal, bovendien voorkom op die manier ook voetschimmel en kalknagels.

schoenendroger

Schoenendroger

Bol.com €139 Shop nu

Kunnen je schoenen in de droger?

Mocht de automatische schoendroger niet iets zijn waar je jouw geld aan uit wil geven, dan is er nog een optie. Je kan natte schoenen immers ook in de droger doen. Dat klinkt als de meest logische optie, maar pas op! Niet elk type schoenen is geschikt voor deze slimme oplossing. Je wil immers dat je schoeisel wel goed droogt, maar niet tijdens het hele proces beschadigd raakt.

Heb je bijvoorbeeld leren schoenen, of is er gel in je schoenen verwerkt, dan is de droger minder geschikt. Is je schoeisel van synthetisch materiaal of van katoen, dan kunt je het zonder problemen in de droger doen. Vaak heb je na 60 minuten al heerlijk droge en schone schoenen.

Gebruik geen föhn of magnetron om je natte schoenen droog te maken

Wat misschien slim klinkt, maar absoluut voorkomen moet worden is het gebruik van een föhn. Natuurlijk drogen je schoenen beter bij een hoge temperatuur, maar in het geval van de föhn van je vriendin is het net iets teveel van het goede. De te hoge temperatuur droogt je schoenen namelijk niet, maar beschadigt ze wel. Dat geldt overigens ook voor de magnetron. Die is bedoeld om voedsel in te bereiden, niet om je schoenen te drogen.

Heb jij nog witte sneakers en vind je het moeilijk om deze spik en span te houden? Lees dan de trucs om je witte sneakers schoon te maken.